Германия последва Франция в бокса на Формула 1

За първи път от 1960 година насам Германия няма да е домакин на старт от Формула 1

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 23 Март 2015
0
682
Getty Images

Ако някой преди десет години беше казал, че през 2015 година Германия няма да има старт от Формула 1, всички щяха да го помислят за луд. Или поне за човек, който не разбира нещата, за които говори.

Михаел Шумахер беше на върха на славата си, милионите му обожатели, облечени в червено го обожаваха, 7-кратният световен шампион беше лицето на Формула 1, а най-голямата икономика в Европа приемаше по два старта на сезон от световния шампионат: на „Хокенхайм” и на „Нюрбургринг”.

Дори това не беше достатъчно за германските фенове, които редовно пътуваха до Унгария и Белгия и изпълваха къмпингите край пистите, за да могат да гледат любимия им „weltmeister”.

Факт

Вместо това, за първи път от 1960 година насам Германия няма да е домакин на старт от Формула 1.

Дори и днес, съставките, които би трябвало да привличат феновете са налице: Mercedes започва втория си сезон на доминация във Формула 1, а 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел пое по стъпките на Михаел Шумахер и премина във Ferrari.

Но някак си не се получава.

Вместо това, за първи път от 1960 година насам Германия няма да е домакин на старт от Формула 1.

Това трябва да послужи за сериозно предупреждение на целия малък свят, наречен Формула 1.

Когато новината за отпадането на Гран при на Германия беше потвърдена, мнозина решиха, че са станали свидетели на следващата фаза от кризата, в която е изпаднал световният шампионат. Все пак, на старта на сезона в Австралия участваха едва 15 коли и не се знае колко точно от отборите ще оцелеят до края на годината.

Също така, притесненията, че Формула 1 загърбва корените си, дори и Германия да се върне в календара на шампионата догодина.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията