Арсенал затвърди третото място, класика за Манчестър Сити

Хари Кейн с хеттрик за Тотнъм

Sportinglife
Sportinglife 20:20 ч., 21 Март 2015
0
194

Арсенал записа шеста поредна победа във Висшата лига след 2:1 като гост на Нюкасъл в двубой от 30-ия кръг.

Оливие Жиру бе героят за лондончани, след като реализира и двете попадения за "топчиите". Така Арсенал се утвърди на третото място в Премиършип преди неделното дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Оливие Жиру подложи коляно при удар с глава на Дани Уелбек в 24-та минута и даде аванс на Арсенал, а четири минути по-късно той засече с глава центриране на Санти Касорла от ъглов удар, за да покачи аванса на Арсенал до 2:0.

Нюкасъл се разигра през второто полувреме и намали чрез Муса Сисоко в 49-та минута, но натискът до края на мача беше безрезултатен. Две спасявания направи и вратарят на гостите Давид Оспина.

За последно Арсенал бе загубил във Висшата лига в началото на февруари при гостуването си на вечния съперник Тотнъм, когато Хари Кейн взриви трибуните на "Уайт Харт Лейн" с две попадения след почивката.

Новият английски национал отново бе герой за "шпорите" с хеттрик при 4:3 над Лестър в северен Лондон.

"Шпорите" са с актив от 43 точки и са равни с отбора на Саутхемптън, който победи Бърнли с 2:0 след попадение на Шейн Лонг в 37-та минута и автогол на Джак Шакел в 58-та.

Тотнъм и Саутхемптън тима делят шестото място и изостават с по три точки от четвъртия Манчестър Юнайтед.

Манчестър Сити се доближи на три точки от лидера Челси, след като шампионите се наложиха с категоричното 3:0 над Уест Бромич като домакини в откриващия двубой на кръга. "Сините" от Лондон обаче са с два мача по-малко.

"Дроздовете" играха цял мач с човек по-малко, след като Гарет Макаули получи червен картон още във 2-та минута за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Вилфрид Бони.

В 27-та минута Венсан Компани стреля силно към вратата на Уест Бромич и топката рикошира от защитник на гостите, за да попадне в краката на Бони. Нападателят се разписа с лекота с удар край Боаз Майхил за 1:0.

Фернандо удвои аванса на Сити с удар от близо в 40-та минута на срещата, а Давид Силва подаде на Стеван Йоветич за крайното 3:0, оформено 13 минути преди края на мача.

Астън Вила с помощник Стилиян Петров загуби с 0:1 пред собствена публика от Суонзи. Бафетимби Гомис попари "Вила парк" в 87-та минута. Бирмингамци бяха с две поредни победи, които дадоха глътка въздух на отбора през последните седмици, но той отново е само на три точки от опасната зона.

Висша лига, 30-ти кръг:

Астън Вила - Суонзи Сити 0:1

Нюкасъл - Арсенал 1:2

Саутхемптън - Бърнли 2:0

Стоук Сити - Кристъл Палас 1:2

Тотнъм - Лестър Сити 4:3

Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията