Емоционалното писмо на Юрген Клоп

Треньорът обеща да се върне един ден в Борусия

Sportinglife
Sportinglife 11:20 ч., 24 Май 2015
0
1564

Юрген Клоп беше изпратен като крал на стадион „Сигнал Идуна Парк”. Тръгна си с победа 3:2 над Вердер, но за завръщането на неговия Борусия (Дортмунд) в Европа е нужно да спечели купата на Германия следващата събота срещу Волфсбург в Берлин. Хореографията за Клоп беше невероятна, впечатляваща, изумителна. Също така е и речта на треньора. Ето какво каза Юрген Клоп в писмо до феновете.

„Не говоря пред вас на живо, защото човек трябва да се учи от грешките си. Затова не искам да си взема довиждане както в Майнц преди няколко години, когато плаках толкова много, че гласът ми изчезна в гърлото. Никой не можеше да разбере какво искам да кажа. За мен е важно да имам възможност да си взема довиждане с всеки един от вас.

Седемте години заедно ще свършат следващата седмица, но днес е последният ни ден на „Сигнал Идуна Парк”, който се превърна в мой дом. Това е уникален стадион, уникално място. Но е уникално не защото е построен прекрасно, а защото вие сте тук. Наслаждавах се на всяка секунда тук. Не само на стадиона, а въобще с всеки от вас. Благодаря ви от дъното на душата си.

Заедно с моя екип от 2008 година насам прекарахме незабравимо време с вас, начуихме се на много неща, в спомените ни ще останат толкова успехи. Идваше ми много пъти да съм до вас на трибунита и да викам заедно с вас.

Няма да ми стигне времота да кажа лично на всеки довиждане. Благодаря на президента Райнхард Раубал, на Ханс-Йоаким Вацке, на Михаел Цорк и на всеки служител в Борусия. Повярвайте ми – трябва да се гордеете с всички тях. Всеки служител на Борусия е и фен на Борусия. Не знам дали е така навсякъде, но тук е точно така. Те правят всичко най-добро за клуба.

Аз имах удоволствието да работя с вас. Сега това време свърши и като човек, който е имал опита да казва довиждане на фантастичен клуб какъвто бе и Майнц, ще ми ви посъветвам – не сравнявайте никого с мен. Сравненията развалят прекрасните спомени и правят бъдещето трудно. А Борусия заслужава да има прекрасно бъдеще. Абсолютно съм сигурен.

Вие сте сензационни и ще имате много добър треньор. Нека на първо място да мислим за финала за купата. Дано следващата неделя да празнуваме на площада. Ще бъде прекрасен край. Още веднъж – много, много благодаря на всички. Ще се видим отново. Сигурен съм.

Ваш Юрген Клоп”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията