Една неспокойна вечер на „Герена”

Мачът Левски – Хасково обърка всички – и залагащите, и приемащите залози

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 10:55 ч., 21 Март 2015
0
722
Lap.bg

Левски не успя да бие Хасково, но не успя и да падне. А можеше, след като в последните 10 минути гостите два пъти изпуснаха от чисти позиции.

На „Герена” се възцари чувство на примирение, на яд, но и на съмнение около мача.

Самият факт обаче, че нито една водеща букмейкърска компания не го извади от залозите, би следвало да говори, че двубоят е протекъл коректно...

И въпреки това съмненията остават. Преди 2 седмици Левски би същия съперник с 8:0, като гостите правеха и невъзможното да пуснат повече голове.

В прав текст

Дали е имало нещо неистинско в мача или не, вероятно никога няма да разберем.

Сега бяха на ниво поне топ 6 – така изглеждаха срещу левскарите поне, въпреки че само преди три дни Славия ги отнесе с 5:1 на техния стадион.

Дали е имало нещо неистинско в мача или не, вероятно никога няма да разберем.

Но остава усещането, че втората шестица дава твърде голям арсенал от възможности на отборите да правят „фини настройки” на мачовете си.

Все пак при такава разлика в точките между изпадащите и останалите, никой за нищо не играе.

Букмейкърите направо се изпотяват, защото мисълта за мач на изпаднал и фалирал отбор, срещу някой беден, но не застрашен, е просто плашеща. Всеки има нужда от пари, а дребни залози носят нелоши печалби.

Защо Левски да не направи Х с Хасково. Защо и Локо (Пд) да не повтори. Или пък Славия, а ако мине и през някой зрелищен обрат, още по-добре.

Към втория ешелон от „А” група няма интерес – в петък вечер на „Герена” имаше шепа хора.

Стойчо Стоев

„Какво обяснение да дам, не приличахме на отбор. Нямаше организация нито в защита, нито в нападение. Владееш топката и не знаеш, какво да правиш с нея. В интерес на истината Хасково можеше да ни победи. Пълно разочарование за мен.

Да не бързаме да казваме кой ще си тръгва и кой ще остава. С оглед на днешния мач е ясно, че трудно ще се противопоставим на Лудогорец за Купата. Дано това е най-слабият ни мач за сезона.

Чувствах се обиден от играта на футболистите, за мен всеки мач е важен, трябва да свикнат на някои игрови умения, които ще им трябват. Ядосан съм, тъй като все едно не съм говорил нищо през седмицата."

Ще стават все по-малко. Мачовете не носят заряд, нямат залог.

Най-притеснително за букмейкърите е, че не знаят откъде ще им дойде.

В петък те пуснаха свободни залози за мача на Левски, но при 0:1 нещата станаха хаотични.

Следенето на движението на ставките си беше забава – на полувремето победа на Левски се котираше при 1,8, но три минути след старта на второто полувреме се срина рязко, явно след много залози на явния фаворит в мача.

Е, Левски обаче не би. Че и не натискаше, не създаваше положения, някак се бе примирил – ако стане, стане.

И никой не може да каже – „ни искаха”. Вероятно те просто толкова си могат.

Както напук на съмненията за даден мач миналата седмица, вероятно ЦСКА просто нямаше сили да направи нищо в Коматево. Разграден двор, разбит психически отбор...

Мотивацията в Левски е на нула, съвем разбираемо.

И тук идва тънкият момент, при който вече не знаеш играе ли се мача и просто отборите са незаинтересовани, или има някаква договорка.

У нас тази граница е много трудна за улавяне.

Позитивното мислене изисква да не вярваме на теории на конспирацията. И докато букмейкърите пускат мачовете от втората шестица, това изглежда аргумент мачовете да не са съмнителни.

Но не е изключено това да спре още следващия рунд.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията