Барселона не иска да отлага тържествата

Атлетико не е губил от 13 мача, а каталунците не са пускали гол от пет

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 17 Май 2015
0
658
Getty images

Барселона не иска да отлага тържествата за титлата в Испания. Довечера каталунците гостуват на все още шампиона Атлетико. Миналата година именно в последния кръг „дюшекчиите” откраднаха титлата на Барса с 1:1 на „Камп Ноу”. Вече нямат шанс да защитят трофея си.

Барселона ще стане шампион, ако победи Атлетико, защото води с четири точки пред Реал два кръга преди края. Помощ може да дойде и от градския съперник Еспаньол, който приема „кралете”.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Ейбар – Еспаньол 2 и под 2,5 (0:2)

Гранада – Кордоба под 2,5 (2:0)

Барселона – Реал Сосиедад 1 (2:0)

Атлетик – Депортиво под 2,5 (1:1)

Виляреал – Елче под 2,5 (1:0)

Селта – Севиля Х и под 2,5 (1:1)

Райо Валекано – Хетафе 1 и под 2,5 (2:0)

Атлетико е в серия от 13 поредни мача без загуба. От десет двубоя на „Висенте Калдерон” отборът не е бил побеждаван.

Също толкова пъти Атлетико не е пускал гол в своя дом. Барселона пък е повече от впечатляващ, след като никой не е вкарвал във вратата на тима от 5 кръга. Серията без загуба е 12 мача. Никой не е побеждавал Барса в последните девет гостувания. Атлетико има за какво да играе – победи ли, ще бъде и на теория директно в Шампионската лига през следващия сезон.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по F+HD

Кордоба – Райо Валекано

Домакините не са вкарвали гол от шест кръга. Вече 18 мача нямат победа и логично са твърдо на последното място и се стягат за Сегунда дивисион. Райо Валекано е в златната среда. Отборът не е постоянен и само в четири мача не допусна гол. От 4 двубоя Кордоба не е правил реми.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

Депортиво – Леванте

Депортиво не е побеждавал от 14 кръга. Вече шест поредни домакинства няма успех и е точно над зоната на изпадащите. От 10 гостувания Леванте няма реми на чужд терен. Като гост само четири пъти валенсианският отбор не е получавал гол. Леванте се спаси от изпадане.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

Елче – Атлетик

Домакините не са правили реми от седем кръга, а гостите не са губили от пет. Вече 9 домакинства Елче не е виждал Х. Мачът е без значение за крайното класиране. Елче е в златната среда, а Атлетик дори отгоре. Тимът от Билбао очаква финала за кралската купа срещу Барселона.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

Еспаньол – Реал

Реал трябва да победи на всяка цена, но шансовете са малки. Заради това дори тръгнаха информации, че Кристиано Роналдо ще бъде оставен на резервната скамейка. Нито веднъж през сезона Реал не е правил реми на чужд терен. От осем мача „кралете” нямат загуба. При липсата на мотивация обаче много е вероятно да не победят за втори път поред. В миналия кръг Валенсия стигна до 2:2 на „Сантяго Бернабеу” и предреши битката за титлата.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по F+

Хетафе – Ейбар

И двата отбора не са побеждавали в последните шест кръга. Хетафе не е правил реми от 6 мача, а Ейбар – от осем. Гостите са предпоследни в класирането, но една победа ще даде огломен шанс за спасение. Хетафе вече не може да изпадне и очаква спокойно края на сезона.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

Реал Сосиедад – Гранада

Вече осем домакинства Реал Сосиедад не познава загубата. Гранада пък не е правил реми от четири мача, както и от седем гостувания. Гостите са в зоната на изпадащите, докато тимът на Дейвид Мойс е в златната среда.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

Севиля – Алмерия

Гостите се борят със зъби и нокти за оцеляването си. Те са точно над зоната на изпадащите, като всяка загубена точка може да е фатална. Севиля трябва да победи на всяка цена, за да стигне до четвъртото място и Шампионската лига. Естествено, пред тима има и втория опция за турнира на милионерите – ако спечели Лига Европа във финала срещу Днипро.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

Валенсия – Селта

Валенсия трябва да победи, за да запази най-малко преднината си от три точки пред Севиля на четвъртото място. „Прилепите” вече четири двубоя нямат загуба. Селта пък не е падал от четири гостувания. За гостите от Виго е ясно – сезонът ще приключи в златната среда.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по ТВ+

Виляреал – Малага

От осем гостувания Малага не е правил реми. Виляреал си осигури участие в Лига Европа през новия сезон и мачът е без никакво отношение за крйното класиране.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията