Люис Хамилтън: Никога не съм имал за цел да спечеля десет или повече титли

Ако стигна до три титли като Аертон Сена, ще е велико

Sportinglife
Sportinglife 10:15 ч., 01 Дек 2014
0
303

Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде ексклузивно интервю пред вестник „Билд ам Зонтаг”. В него той говори за бъдещето си, за отиването на Себастиян Фетел във Ферари и за съотборника си Нико Розберг.

Как мина първата ви седмица като световен шампион във Формула 1?

Абсолютно зашеметяваща и спираща дъха! Нямам нито секунда да се спра и да помисля върху всичко, което се случи. Интервюта, радио програми, телевизионни изяви... Не е имало нощ, в която да съм спал повече от четири часа. А има и такива, в които не съм мигнал. Но това чувство е невероятно. Наслаждавам се на любовта, която ми показват фенове от целия свят.

По-приятна ли е тази титла от първата ви през 2008 година?

Много по-приятна. Спомням си, че имах само един ангажимент с Макларън тогава. Нищо друго не се случи.

При сегашното парти в Абу Даби бяхте много тих – в три часа в леглото, никакъв алкохол. Дадохте на съотборника ви Нико Розберг да е царят на купона.

В празнуването определено преотстъпвам първото място на Нико, не мога да се меря. Аз по принцип не пия много. Преди партитата бяха по-луди, ясно е. Предпочитам да празнувам с моите английски приятели, със семейството и любимата ми музика. Имах хубава вечеря с Никол и семейството, но всички бяхме много уморени. Сега се наслаждавам на предстоящата зимна пауза.

Как ще мине тя?

До средата на декември мисля само да спя. За Коледа ще отида в Щатите да карам ски. Искам да ви кажа – да караш ски на Бъдни вечер е най-хубавото нещо на света. Там имам една къща. Ще има голям семеен празник с много свят и пуйка около елхата.

Колко титли ще спечелите още с Мерцедес?

Люис

Никога не съм имал за цел да спечеля десет или повече титли. Не знам кога ще дойде краят на кариерата ми. Дори на една титла се радвам. Сега са две! Ако стигна до три като Аертон Сена, ще е велико.

Никога не съм имал за цел да спечеля десет или повече титли. Не знам кога ще дойде краят на кариерата ми. Дори на една титла се радвам. Сега са две! Ако стигна до три като Аертон Сена, ще е велико.

След като сте толкова добро сърце, ще оставите ли Нико Розберг да спечели догодина

(Смее се) Не! Нито на Нико, нито на някой друг ще позволя да ме задмине просто така. Аз съм състезател, не ми е в характера. Но повярвайте ми – в момента не мисля за догодина.

За разлика от Себастиян Фетел, който вече започна тестове във Ферари?

Вярно ли? Следващата седмица съм в завода ни в Англия и ще говорим за догодина. Искам да бъда по-силен и да изглaдя слабостите си.

Кои са?

Спирането и квалификацията.

Ще бъде би опасен Фетел с Ферари?

Той винаги е опасен. Сега Ферари минава през трудно време. Има спадове и добри дни. Хора идват и си отиват – това отслабва тима. Слава Богу ние сме стабилен отбор.

Преговаряхте ли за нов договор?

Нямам време за това.

Ако го подновите, кое ще е най-важното в новия договор?

Аз дори не знам с подробности какво пише в сегашния ми. Не се представям в друг отбор.

Никога ли не сте искал да отидете във Ферари?

Не, никога не ми е било мечта. Харесвам червените коли, но ако толкова искам да е такава, мога спокойно да боядисам един Мерцедес.

Ще ви видим ли скоро с татуировка, посветена на титлата?

При всички положения отдавна го планирам. Нямам време и още не съм намерил подходящия майстор на татуировки. Но на лявата ми ръка имам място за нея.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията