Левски смени ЦСКА на караула срещу Разград

„Сини“ и „червени“ не си помагат, а мълчат, когато не ги засяга пряко

Джони Кейджов
Джони Кейджов 11:15 ч., 04 Март 2015
0
900
Lap.bg

Вечните съперници. Вечните врагове. Левски и ЦСКА. Днес са братя по оръжие във фронта си срещу Разград.

Братя, но не съвсем. Не стоят рамо до рамо, а рамо зад рамо.

Когато през есента ЦСКА водеше своята битка срещу Лудогорец извън терена, „Герена“ пасуваше. Директорът-треньор Георги Иванов дори призова да не бъде замесвано името на Левски и че никога не може клубът да е заедно с ЦСКА.

Сега плочата се обърна. Тодор Батков изригна с огромно основание за наказанието на Козмин Моци, който ще играе срещу Левски в неделя, а няма да гледа от трибуните заради средните си пръсти.

А факторите в ЦСКА замлъкнаха в стил „този мач не е нашият“.

Да, Левски се интересува дали Лудогорец ще е обезкървен, защото на „сините“ им трепери под краката за мястото в първата шестица.

Мачовете на ЦСКА срещу разградчани ще са чак във втория дял на първенството. Със сигурност феновете на Левски стискат здраво палци на Лудогорец да стане шампион, а тези на ЦСКА – разградчани да триумфират с купата.

И в двата случая мотото е „Само да не е врагът“.

Ако Левски и ЦСКА наистина мислят и докажат, че Кирил Домусчиев командва футбола от Разград (цитат на Батков), то наистина е дошло време за обединение на силите. Всъщност напук на думите на Георги Иванов двата клуба излязоха с обща декларация по отношение на парите от телевизионните права и тяхното разпределение.

Случайно или не, мишената от нея пак е Разград. Но остава огромното съмнение, че ЦСКА и Левски ще стигнат до „крайната мярка“ в исканията си. Тя е бойкот на следващото първенство. Но направят ли го (залагаме на 1 процент), циркът ще стане пълен.

Караулът е сменен и тази седмица ще е под лупата на двубоя Лудогорец – Левски. Когато ЦСКА се изправи срещу шампионите, бъдете сигурни, че ще гледаме „синя“ тишина. А това единствено улеснява на Лудогорец да отвръща на ударите. Защото колкото и да е могъщ Домусчиев, ще му стане трудно да се изправи и да отблъсне срещу обединена „червено-синя“ атака.

Освен това никой не може да отрече, че разградският началник вече е изкусен играч на футболната сцена и не отстъпва на Батков и Томов. Има и една разлика – доста по-богат е от двамата взети заедно. И футболно по-успял.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията