Фалкао се отдалечава със страшна сила от „Олд Трафорд”

Не останаха мачове колумбиецът да докаже, че още е Тигъра

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 17 Фер 2015
0
775
Getty Images

Радамел Фалкао беше трансферният удар на Манчестър Юнайтед в 12-ия час.

Когато всички очакваха, че колумбиецът подписва с любимия Реал и отива при приятеля си Кристиано Роналдо, Тигъра избра Луис ван Гаал. Под наем до края на сезона с 280 000 лири седмична заплата. Малко под рекордьора Уейн Руни.

Намалилият разходите Монако плясна с ръце. Сделката бе повече от перфектна. 

Шест месеца след трансфера Ван Гаал вече не е убеден, че колумбиецът е неговият човек. Доказа го и мачът срещу Престън.

Скромен съперник, намиращ се на четвърто място в трета дивизия с явни амбиции да се върне във втора. Манчестър Юнайтед се измъчи, класира се след 0:1, но Фалкао го нямаше. Не вкара гол, не улучи вратата.

Фалкао излезе с наведена глава и като че ли откупуването за 43 милиона лири става все по-невероятно.

Масло в огъня наля и супермениджърът Жорже Мендеш. Миналата седмица португалецът, който е агент на Роналдо и Жозе Моуриньо, рече, че при Ван Гаал неговият Фалкао се мъчи.

Много по-добре щял да бъде при Алекс Фъргюсън. Това биха казали вероятно и 99 процента от феновете на Манчестър Юнайтед за цялостното представяне на отбора, но в момента големият шотландец спокойно (поне на външен вид) отпива от уискито си във ВИП-ложата.

Фалкао изглеждаше странно и при смяната си срещу Престън.

Нападателят явно показа, че е учуден от решението на треньора си. Вероятно мислеше, че се е представил на ниво.

Анализаторът на вестник „Дейли мейл” и бивша звезда на Арсенал Мартин Киуон дори възкликна: „Може би няма да го видим повече с фланелката на Юнайтед.” Напълно възможно. Луис ван Гаал е най-известен, че зачерква и най-големите си звезди, когато не му вършат работа. Дори да не е бил винаги прав, на холандеца не му пука.

До края на сезона остават 13 мача във Висшата лига и най-малко още един за купата.

Тогава бъдещето на Фалкао трябва да бъде решено. Ако гледаме как колумбиецът играеше за Порто, Атлетико и Монако, трябва да посъветваме Луис ван Гаал веднага да вади парите.

Но в последните осем месеца Тигъра е беззъб, загубил е и ноктите, и инстинкта си. Защо?

Отговорите са няколко и все не са в негова полза – трудна адаптация с английския футбол и време, трудно възвръщане на формата след тежка контузия. И не на последно място, че на 29 години вече времето му е започнало да отминава.

Източник: Дейли Мейл

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията