Юмруци от стомана срещу воля от бетон

Може ли чудото да се случи отново на боя Уайлдър - Фюри?

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 01 Дек 2018
0
1252

Самата новина, че Тайсън Фюри отново ще се бие професионално на ринга звучи странно. Гледките от негови видеа и снимки в личните профили в социалните мрежи, и то не толкова отдавна, правят участието му в каквато и да е спортна активност да изглежда нереално.

Това беше една пихтия, която непрестанно се хилеше, видимо под влиянието на всичко друго, но не и традиционната английска закуска. Въпреки че и от нея доста беше изядено - човекът стигна 170 кг лично тегло!

Историята на този циганин от Ланкашър, носещ ирландска кръв в малкото си телце, тежащо около половин килограм при раждането му, е наистина като за филм.

Да започнем отзад напред.

На 2 декември рано сутринта, когато в баровете в София тепърва започват да метат, Лос Анджелис ще стане свидетел на исторически боксов мач.

Наистина, нещо паметно ще е.

И никой не може да е категоричен в прогнозите си, въпреки че огромната руска мечка Николай Валуев опита, като прогнозира победа по точки на Тайсън Фюри. Коефициентът за този развой на мача е 3.50 и може да бъде намерен в Betfair. Вижте видео с прогнозата му в сайта на Букмейкър Рейтинги.

Деонтей Уайлдър дотук изглежда като човек, срещу когото не е добре да заставаш гол до кръста и с ръкавици за бокс на ръцете. Не му влияе добре и стоварва парни чукове върху лицето и тялото ти. Бронзовият бомбардировач е с 40 победи, от които 39 с нокаут.

Смразяваща статистика. Но - ще стигнем и до него.

По-великото на мача е, че Фюри се завръща в него. Ще опита да открадне пояса на шампиона и да си осигури мач с Антъни Джошуа.
Преди две години Тайсън, кръстен на онзи, знаете го... другия Тайсън, бе в клиника за зависимости. Наркотици, пиене, депресии, излишни килограми и халюцинации.

Днес е готов, свалил близо 60 кила за 12 месеца, да учуди отново света. Както го направи през 2015-а, отнемайки сензационно пояса на Владимир Кличко.

"Не спира да ме шокира вече 30 години - казва баща му Джон. - Когато се роди, се побираше в шепата ми. Тежеше около половин килограм. Никой не му даваше шанс да оцелее."

Тайсън се ражда с близо три месеца преждевременно, но успява да се пребори за живота си. В семейството на постоянно пътуващите си родители - цигани, наричани в Обединеното кралство travellers, което си е чиста проба номади. Баща му се бие с голи ръце, а после и в професионални мачове.

Спомнете си Брад Пит в "Гепи", който отсичаше по един десен прави на противниците и ги пращаше да ядат със сламки временно. Супер побойник с уникален стил от катуна с караваните край града. Ето това е баща му Джон. Лежа четири години в затвора (от 11-годишна присъда) за това, че обезобрази човек в побой пред пъб. Завърна се на свобода тъкмо навреме, за да види как Тайсън бие Кличко.

Но не може да пътува за Лос Анджелис този уикенд. Няма как да го пуснат в Щатите с това досие.

Та този типаж, който като дете често е имал треска, халюцинации, проблеми със сърцето заради преждевременното си раждане, днес отново победи всички скептици и ще е на ринга в неделя сутрин. Пред очите на целия свят и срещу един безпощаден шампион. Отново аутсайдер, както бе и срещу Кличко.

Но...

Майк Тайсън, на когото е кръстен, смята друго. "Психически Фюри е несломим. Това ще му даде предимство и мога да видя развръзка в 12 рунда, в която той печели", каза човекът, който рядко оставяше съперниците да си помислят за 12 рунда срещу него.

Джордж Форман, друга икона на бокса, вижда по иначе мача. "Фюри ще издържи 12 рунда, защото е човек с воля от стомана. Но такива са и юмруците на Уайлдър, който ще спечели все пак по точки", твърди Пасторът.

Валуев вижда победа на Фюри, а бившият шампион в средната категория Били Джо Соундърс направо заложи на нея - 70 000 лири на успех на Тайсън със съдийско решение след 12 пълни рунда.

Всичко това е рисковано, колкото и романтично да е, ако в неделя Фюри отново го направи напук на очакванията. Защото реалностите са, че срещу него се изправя машина.

Деонтей направо препарира съперниците. Неговият десен прав е като ракета, която излита от космодрума Байконур с такава скорост, че ти се завива свят само като я гледаш (от километри разстояние).

Врязва се в лицето на съперника и ... Следващото нещо, което той вижда, е закуската на утрото след боя.

В неделя сутрин той ще удря отново като чук, ще е агресивен и ще иска да разкъса британеца срещу него. Защото се цели в бой с Джошуа, след който да каже - аз съм най-великият в света! Не че и сега не го казва във всяко интервю...

Но никога не се е изправял срещу такова чудо.

Фюри и паметник от воля, психическа устойчивост и най-неудобния стил на света в бокса. Роден по случайност, оцелял по чудо, опровергаващ винаги прогнозите.

Едно е сигурно - това ще е мач за историята.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията