Нужен или ненужен?

Темата за Матей отново е на дневен ред

Анна Николова
Анна Николова 08:45 ч., 14 Юли 2015
0
4990
Volleywood

„Темата "Матей Казийски" можем да разискваме след Световната лига и то при положение, че самият Матей има желание да отвори тази тема”. Така селекционерът на волейболните национали Пламен Константинов отговори на многобройните въпроси, които и тази година бяха задавани по отношение на присъствието или отсъствието на най-добрия ни волейболист в състава.

Световната лига обаче отмина и темата пак е на дневен ред.

Часове преди финала в събота наш ежедневник цитира бащата на Матей – Илиян Казийски, според когото волейболистът е във Варна, но не смее да се появи в залата заради вероятността да бъде освиркван. И колкото и да звучи абсурдно оказа се, че подобна възможност наистина съществува.

Отговорът на Матей ясен в средата на август

Дали Матей ще играе отново в националния отбор ще стане ясно в средата на август когато националният тим започва подготовка за европейското първенство през октомври.

Плановете на селекционера Пламен Константинов предвиждат два лагера като първият по всяка вероятност ще бъде на Белмекен.

За втория все още се търси място, но желанието на наставника е той да бъде извън София. Контролите пък ще се играят в „Арена Армеец”.

Защото колкото са онези, които искат да видят завръщането на посрещача в националния отбор, толкова са и тези, които смятат, че мястото му вече не е там.

Казийски напусна националния отбор преди три години като тогава решението му бе отговор на действията на ръководството на федерацията уволнило и после върнало начело на тима Радостин Стойчев. Но когато се отказа Матей изрече десетки истини за този спорт, които всички знаят, че ги има, но сякаш услужливо си затварят очите.

Ниските заплати, високите трансферни такси, заробващите договори – всичко това май не се е променило особено.

Нещо повече, кризата в този спорт на клубно ниво става все по-дълбока. ЦСКА се бори със зъби и нокти да оцелее вече години, от миналия сезон на дъното са Левски и КВК Габрово, преди месец Арда също обяви, че може и да няма мъжки състав. В наглед стабилния Марек също не всичко май е наред...

С други думи битката на Матей на този етап остава без развитие.

И вместо въпросите да са свързани с това, те продължават да се въртят единствено около темата – връща ли се или не се връща?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията