Нужен или ненужен?

Темата за Матей отново е на дневен ред

Анна Николова
Анна Николова 08:45 ч., 14 Юли 2015
0
3762
Volleywood

Да, Казийски безспорно е един от най-добрите играчи в света.

Дори да не сте го видели по телевизията в тези три години, погледнете статистиката на италианския шампионат.

В предпоследната години там (преди заминаването за Турция) Матей е осми при посрещачите. През последния сезон е...трети. Впечатляващо израстване, в едно от топ първенствата на Европа. Тимът му пък е шампион – не само накрая, но и преди това в редовния сезон.

Но както добре знаем всички, никой не е пророк в собствената си страна.

Затова каква е гаранцията, че ако Матей все пак направи компромис със себе си и принципите си в името на отбора и страната си, той ще успее да се впише в състава?!

Три години са много време и дори синхрона между двама играчи някога да е бил изграден перфектно, не е сигурно, че това ще се повтори.

A и за да бъде Казийски в състава, това означава един от сегашните основни играчи да седне на пейката или дори да остане извън групата.

Щабът тогава ще трябва да избира измежду Пенчев, Скримов, Алексиев, Валентин Братоев и сега използваните Мирослав Градинаров и Станислав Петков.

Всеки един от тях има своя принос към представянето през тези три лета и най-малкото от човешка гледна точка не заслужава да бъде изваден по този начин. При това заради състезател, който сам е напуснал.

Ами ако това не сработи?

Тогава онези, които искат и настояват за връщането на Матей в състава ще посмеят ли да кажат „Не се получи”?! Кой ще бъде виновен?!

Дали всъщност не е време да се спре с непрекъснато повтарянето като мантра „Ако Матей беше в отбора, щяхме...”. Дали щяхме?!

Не е ли по-добре да уважим истински избора и принците му, без да го нападаме и търсим скрития му мотив – клубния отбор пред националния, парите пред честта, Стойчев пред останалите.

И да вземем да се замислим дали случайно не е прав за нещата, които каза преди три години и колко от тях са се променили.

Защото въпреки деветте победи в Световната лига тази година спортът като цяло върви надолу. И затова го няма и истинският избор от играчи.

А резултати като този срещу Франция не са чак толкова шокиращи. И може да се повторят и през октомври на Евро 2015. Дори с Матей в състава.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията