Австрия с четвърта титла във Вейл

Лидерът в класирането спечели и отборното състезание

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 11 Фер 2015
0
64

Австрия спечели едно от най-атрактивните състезания в програмата на световното първенство по ски алпийски дисциплини, което се провежда във Вейл и Бийвър Крийк – отборното състезaние на нациите.

Дисциплината е включена в официалната програма на шампионата за първи път през 2005 г.

Резултатите

1. Австрия 50.10 
2. Канада 50.20
3. Швеция 50.30
4. Швейцария 50.40
5. Италия 50.50
5. Франция 50.50

От тогава до сега австрийците са единственият отбор, който винаги печели медал. Те имат още две титли – през 2007 г. и 2013 г.

Според регламента в състезанието участват първите 16 отбора, съставени от шестима скиори. Четирима от тях се включват в отделните кръгове на паралелен слалом като принципа, на който се определят съперниците е по-високо класирания тим срещу по-ниско класирания.

Дисциплината е изключително атрактивна за публиката и състезанието във Вейл не направи изключение.

Голямата изненада снощи бе тимът на Канада, който е под №10 в класирането, но в отделните кръгове успя да отстрани Германия (№7), Италия (№2) и Швеция (№6).

На финала обаче канадците не успяха да се противопоставят на тима на Австрия, воден от лидера в класирането за световната купа при мъжете Марсел Хиршер и звездите при жените Никол Хосп и Михаела Киргасер. Канадците спечелиха само една победа, докато Австрия – цели 3.

Със същия резултат в битката за бронза Швеция надделя над Швейцария.

За Австрия това е седми медал от шампионата във Вейл и Бийвър Крийк като четири от тях са златни. Канадците спечелиха второ сребърно отличие.

„За нас това бе един перфектен ден. Всички очакваха именно ние да спечелим титлата, но това не бе никак лесно. Мисля, че публиката харесва това състезание, за нас също е нещо различно”, коментира след финала австрийката Ева Мария Брем. „Би било страхотно ако това състезание влезе и в програмата на олимпийските игри – ще е нещо ново, вълнуващо и различно”, допълни тя.

„Горди сме от представянето си, борихме се до последно дори за златото и сме доволни, че сме на подиума като отбор. Беше страхотен ден”, коментира Кандис Кроуфорд от Канада.

Днес е почивен ден на световното първенство. Индивидуалните стартове се подновяват утре с гигантския слалом при жените.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията