Най-великият нападател, който не можеше да играе футбол

Карлуш Кайзер лъга десетилетие цяла Южна Америка, че е страхотен голаджия. И му вярваха

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 26 Авг 2016
0
145120

Такива са бразилците. Емоционални и с меки души.

Карлуш Енрике получава нов шестмесечен договор за награда - това е най-дългият контракт в кариерата му. И дори играе един мач - 10 минути като резерва в края! Това е единствената му поява на футболното игрище в професионален мач, а кариерата му продължава 12 години.

След Бангу идва Флуминензе, където за първи път разкриват измамника преди да му изтече договора. Роландо Торес, тогава играч, а днес треньор на тима, забелязва номерата на готиния тип, когото иначе всички харесват като компания заради чувството за хумор и купонджийския характер.

"Направи ми впечатление, че той непрестанно говори по един телефон до стадиона - разказва Торес. - Ходеше там преди тренировка, говореше с някого на английски, испански, френски... Чудех се - всеки ден ли звъни международни разговори?

Веднъж изчаках да спре да говори, вдигнах слушалката и разбрах, че този телефон изобщо не работи! Той е искал да си мислим, че говори с агенти, с клубове... Създаваше си имидж."

Роландо казва и на останалите в отбора, но крайна реакция срещу Карлуш няма. Момчето си е пич, заобиколен е с готини девойки, вечер знае най-добрите места за купон в Рио. Само дето не е добър на игрището.

И тук - след 6 месеца идва раздяла без нито един мач. Но това не спира най-великият нападател в историята на футбола, който никога не е бил никакъв нападател, да подпише с Вашку да Гама на крилете не репутацията си и богатата вече визитка. Така прави "голям шлем" в Рио:

Ботафого, Флуминензе, Фламенго и Вашку. Четирите най-големи клуба на града!

Тази невероятна история завършва с престой в американския новосъздаден клуб Ел Пасо Сиксшуутърс, а накрая Кайзер "окача обувките" през 1990-а във втородивизионния Америка (Рио де Жанейро). Нивото е паднало, да... Не е някой от грандовете.

За 11 години нападателят, който не може да играе футбол, подписва професионални договори с 8 клуба, 3 от които чуждестранни!

Играе 10 минути, печели доста добри пари, "има стотици хубави момичета, които обичат футболисти" - по собствените му думи, и си живее живота като звезда.

За него се пишат статии като за някакъв голов ас (тази горе е "рекламата му" след завръщането от Аячо, която му печели договор с Бангу), а той не е вкарал топката във вратата през живота си в професионален мач.

В последните години Карлуш Енрике (все още всички го наричат Кайзер) основно разказва историята си за медии в Рио и Южна Америка, живее в къща на плажа и помага на приятели в голяма фитнес зала наблизо. Всички се смеят на историите му, никой не го ругае, че е лъгал клубове, босове, треньори и играчи.

"Те са провалили толкова талантливи футболисти, аз бях отмъщението", шегува се готиният тип, който остава душата на всяка компания и днес, когато вече е на 53 г.

Чак легенда не можем да го наречем, но не е ли той една от големите звезди на бразилския футбол?

И изобщо - има ли друга такава история? Ние поне не знаем. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията