Най-великият нападател, който не можеше да играе футбол

Карлуш Кайзер лъга десетилетие цяла Южна Америка, че е страхотен голаджия. И му вярваха

Sportinglife
Sportinglife 09:55 ч., 26 Авг 2016
0
145119

И Карлуш има нов отбор - Бангу. Още от първия ден става любимец на собственика милионер Кастор де Андраде, защото е двойник на Ренато Гаучо - народният любимец на Бразилия по това време, заедно със Зико и Сократес. Освен това двамата са приятели, казва Кайзер.

Как да не му повярваш?

Всъщност, тук за първи път той не лъже... поне не много.

С Ренато наистина се знаят добре и са празнували много пъти в общи компании по нощните клубове на Рио. Измамникът се облича като идола, за да са още по-еднакви, освен че физически прилича на него.

Често дори ги бъркат, толкова голямо е сходството в лицата (двамата са заедно на снимката долу).

Години по-късно Гаучо разказва велика история, която Кайзер е спестил при своите мемоари.

Суперзвездата е поканен като ВИП гост на откриване на нов клуб в Бузиос, който е направо на плажа. Но на входа го спират с неговата компания и им отказват да ги пуснат. "Бях шокиран, поканата ми гласеше, че имам цяло сепаре за мен и моите хора - разказва през смях Ренато. - А охраната ми каза, че не мога да вляза и не съм Ренато Гаучо, защото той вече е вътре!".

Естествено, там е Карлуш Енрике Кайзер, който седи с три девойки в сепарето и поръчва шампанско на сметката на собствениците на дискотеката, които греят от щастие.

Та да се върнем на Бангу. Босът Де Андраде наистина има слабост към новия нападател, но след 3-4 месеца вече е бесен, че той не играе, а само тренира и има мускулни проблеми. Иска да влиза на терена и нарежда на треньора да го пусне в следващия мач.

При 0:2 Кайзер загрява и трябва да се появи на игрището, а от трибуните феновете освиркват отбора за слабата игра. Ужасен момент да разберат, че ако тимът не играе добре, какво остава за този човек, който сега влиза в игра?

Но и тук уникалният тип намира решение за секунди. Вместо да отиде на тъчлинията за смяна, повикан от треньора, Карлуш тръгва към трибуната с торсидата на Бангу и започва да отправя жестове. Феновете полудяват - този им се кара, че освиркват отбора!

Един запалянко нахлува на игрището, а Кайзер се сбива с него, и понеже е силен физически, го сваля на земята. Треньорите и полиция го прибират в съблекалнята.

Босът влиза гневен, но нападателят, през сълзи, му обяснява, че са псували именно президента Де Андраде, а той е опитал да защити името му. "Разказах му история, която ми дойде отвътре - спомня си днес Кайзер. - Казах на шефа, че "имах един татко, но Господ ми го отне рано, сега имам втори, който е добър с мен и се грижи за мен въпреки контузиите ми, не можех да оставя тези хора да го ругаят".

Той ме прегърна и седна до мен, развълнуван."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията