Как Моуриньо намрази Касияс

Утре вечер двамата излизат един срещу друг

Sportinglife
Sportinglife 15:15 ч., 28 Сеп 2015
0
687
Getty Images

Падението на Икер Касияс в Реал започна от Жозе Моуриньо, след като в един момент Специалния реши, че рожбата на „кралете“ е... кралски враг.

Какво точно се случи между двамата?

Всичко бе заради един телефонен разговор. От едната страна на апарата бе Касияс, а от другата Шави, идола на Барселона.

Беше точно след едно „Ел Класико“, когато двата отбора се хванаха за гушите. А Жозе Моуриньо бръкна в ухото на Тито Виланова. Грозни сцени, които лидерите на двата отбора се заканиха да не повтарят.

Джентълменски жест, който не бе разбран от Моуриньо.

Във вторник вечер вратар и треньор ще бъдат съперници. Касияс бе прокуден от Реал и сега е в Порто. А Моуриньо се опитва да спаси главата си в Челси.

„Икер трябва да получи най-големия възможен респект – каза Шави, който вече играе в катарския Ал-Садд. - Тогава той звънна на мен и Карлес Пуйол. Разбрахме се, че когато играят Барса и Реал, отборите първо трябва да гледат своето поведение. Това е в интерес на испанския футбол.“

За Моуриньо обаче този телефонен разговор бе предателство.

Португалецът бе решил, че единственият начин да победи Барселона, е война по всички фронтове.

А Касияс с този телефон бе вдигнал белия флаг.

Когато Моуриньо дойде в Реал, испанският национален отбор тъкмо бе станал световен шампион на Мондиал 2010.

Специалния виждаше, че няма никакъв начин да победи каталунците само с футбол. Разликата във философиите дойде прекалено много на Касияс, един перфектен вратар с уникален рефлекс и присъствие в наказателното поле. Само че Барселона наистина бе една класа отгоре.

През ноември отборът разгроми Реал с 5:0 и Моуриньо каза: „Това е най-лошата загуба в кариерата ми.“

На следващия двубой Жозе опита нестандартна тактика, пускайки защитника Пепе като дефанзивен халф заедно със Сами Кедира и Шаби Алонсо.

Успя да стигне до 1:1, но това не се хареса на играчите от Реал. След като информацията за състава излезе предварително в медиите, Моуриньо заподозря вратаря, че го е издал на приятелката си Сара Карбонеро, един от известните телевизионни репортери в Испания.

Реал успя да победи Барса за Кралската купа, но дойдоха два полуфинала в Шампионската лига.

След 0:0 в първия Моуриньо искаше да дебне. Това не се хареса на Икер и съотборниците му. Особено след като Пепе бе изгонен, а Меси вкара два пъти. „Не ми харесва, но сме длъжни да изпълняваме“, каза Касияс. От следващия мач той вече бе резерва.

По този начин вратарят, спечелил три пъти Шампионската лига, се оказа ненужен.

Дори при наследника Карло Анчелоти той играеше само в турнирите за купите. Не помогна и фактът, че спечели Лигата през 2014 година. Това лято президентът Флорентино Перес показа кой е могъщият на „Сантяго Бернабеу“.

Въпреки своето желание Касияс отиде в Порто. И утре вечер има шанс да отмъсти на своя черен кошмар Жозе Моуриньо. Всяка загуба на Специалния вече е като пирон в сърцето на шефа му Роман Абрамович.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията