Коронацията на Челси

Битката за оцеляване е невиждана, 7 отбора са замесени

Sportinglife
Sportinglife 17:50 ч., 01 Май 2015
0
2748
Getty Images

В неделя около 18 ч българско време Челси ще е шампион на Англия, няма никакво съмнение. „Сините” трябва да победят Кристъл Палас в лондонско дерби, за да подпечатат титлата, която отдавна изстрадаха. Остава една победа, която е формалност и ще бъде постигната още в неделя.

Знаете ли че

Нюкасъл е със 7 поредни загуби и голова разлика 4-15. Най-лошата серия в историята на клуба е 10 поражения поред.

Няма по-често игран мач в елитната дивизия на Англия от Астън Вила – Евертън. Това ще е мач №200 на двата отбора, като Евертън има 74 победи, а Вила – 72.

Ливърпул е спечелил 19 от 22 домакинства срещу Куинс Парк, а единствената загуба на „Анфийлд” от този съперник е през 1991 г.

Саутхемптън победи Съндърланд с 8:0 в първия им мач за сезона. „Светците” не са губили в първенството на стадиона на този съперник в последните си 6 визити.

Стоук не е печелил в пет поредни гостувания на Суонси. Чарли Адам (Стоук) вкара срещу този съперник от дузпи в последните два мача помежду им.

Трите срещи на ниво Висша лига между Уест Хем и Бърнли са завършили със средно по пет гола на мач. Последната – 5:3 за Уест Хем в Лондон през 2009-а.

Уест Бромич спечели на „Олд Трафорд” миналия сезон с 2:1, но това бе единствената победа на тима срещу Юнайтед на неговия стадион (4 ремита и 16 загуби). Тимът на Ван Гаал е вкарал 40 гола у дома през сезона, повече от всеки друг.

Тотнъм е загубил 7 от последните 8 мача срещу Манчестър Сити, като последните три поражения са ужасяващи: 0:6, 1:5, 1:4.

Челси – Кристъл Палас

Прогноза 1

Неделя, 15,30 ч по Диема

Лестър – Нюкасъл

Домакините спечелиха четири пъти поред, преди да измъчат и Челси в сряда (1:3). Лестър е близо до считаното за невъзможно преди 2 месеца оцеляване, но ще му трябват точки у дома. Няма по-удобен съперник.

Нюкасъл е в безтегловност, без постоянен мениджър и с настръхнали фенове. 7 поредни загуби е формата на гостите.

Прогноза 1

Събота, 14,45 ч по Диема Спорт

Астън Вила – Евертън

Домакините отчаяно имат нужда от точки. Гостите – не. Евертън влезе в ритъм късно, но ще завърши сезона спокойно, а и покрит със слава, след като удари брутално Манчестър Юнайтед с 3:0. За Вила отпадането става все по-реална опасност, въпреки отличното представяне за Купата на ФА, където тимът е на финал.

Прогноза 2

Събота, 17 ч

Ливърпул – Куинс Парк

Ливърпул влезе в руслото на незаинтересованост, след като вече няма шанс за топ 4. Две безлични представяния без гол срещу Уест Бромич и Хъл доказват това.

Гостите имат нужда от всяка точица, но играят ужасно зле на „Анфийлд” според статистиките. Въпреки това, това може да е техният момент.

Прогноза Х2

Събота, 17 ч

Съндърланд – Саутхемптън

Съндърланд е в зоната на изпадащите и трябва да печели до края на сезона. Как ще стане, не е много ясно, при слабата форма на основните играчи. Гостите продължават да са надъхани за място в Лига Европа и играят стабилно и на свой терен, и като гост.

Прогноза 2

Събота, 17 ч

Уест Хем – Бърнли

Има няколко отбора, които доиграват сезона без притеснения и с мисъл за ваканцията. Уест Хем е един от тях, въпреки че в Англия не би следвало да се очаква някой да играе немотивирано. А гостите са последни и при загуба в Лондон задачата им става „мисия невъзможна”.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Манчестър Юнайтед – Уест Бромич

Юнайтед иска да завърши втори, за целта тази победа му трябва. Уейн Рууни е здрав въпреки притесненията и ще играе. Луис ван Гаал изпълнява задачата да върне тима в Шампионската лига, но феновете искат повече. Ще почакат поне до догодина.

Прогноза 1

Събота, 19,30 ч по Диема

Тотнъм – Манчестър Сити

В неделя Сити ще търси победа, за да остане пред Юнайтед, особено ако съседите са победили очаквано ден по-рано. Тотнъм пази надежди за европейско участие, но не и за топ 4. Сити играе добре на този стадион и отива като фаворит.

Прогноза 2

Неделя, 18 ч по Диема Спорт

Хъл – Арсенал

Арсенал вероятно ще пътува за Хъл, знаейки, че няма как да достигне дори на теория Челси на върха. Фокусът е върху второто място, което тимът на Венгер не е постигал от 10 години. А идва и финал за Купата на ФА. Домакините се бият за оцеляване.

Прогноза Х

Понеделник, 22 ч по Диема Спорт 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията