Андерсън прати Мъри у дома

Федерер спечели тайбрек срещу Иснър на нула

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 08 Сеп 2015
0
1286
USOPEN.ORG

Отлично сервиране, спокойствие и постоянство белязаха играта на Кевин Андерсън, който поднесе най-голямата сензация до момента в мъжката схема на US Open.

Южноафриканецът надделя със 7:6(5), 6:3, 6:7(2), 7:6(0) над третия поставен Анди Мъри и се класира за първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем.

Андерсън изстрелваше сервиси с над 200 км/ч и наниза 17 аса по пътя си към успеха, който го изпраща на друг шампион от Шлема - Стан Вавринка.

Първият сет бе много оспорван, а в тайбрека Андерсън блесна с уинър от форхенд със 170 км/ч, който облиза линията.

Във втората част южноафриканецът дръпна с 5:1 и на два пъти сервира за спечелването й, успявайки от петия си сетбол с ас.

Мъри се върна в мача с победа в третия сет, но в четвъртия при всеки негов опит да пробие, Андерсън показваше стабилна психика, а тайбрекът ще се запомни, след като британецът не взе нито точка.

В спор за място на полуфиналите Кевин ще срещне Стан Вавринка, който в Деня на труда развали празника на домакините, отстранявайки Доналд Йънг след 6:3, 1:6, 6:3, 6:4.

Вавринка приключи двубоя с 11 аса, 81% спечелени точки на първи сервис и 4 от 4 спечелени точки за пробив.

Роджър Федерер проби стената на Джон Иснър на US Open за първи път от две години и успя най-накрая да пробие американеца, след като за последно това бе сторил Филип Колшрайбер през 2013-а.

Нещо повече - Маестрото взе тайбрек на американския гигант на нула, което не се бе случвало в кариерата му. Иснър бе изиграл 429 тайбрека и винаги бе записвал на сметката си поне една точка.

След 7:6(0), 7:6(5), 7:5 Федерер продължава към мач с Ришар Гаске.

Французинът навакса изоставане от един сет, за да преодолее поставения под №6 в схемата Томаш Бердих с 2:6, 6:3, 6:4, 6:1.

При жените Симона Халеп беше преодоля травма в левия крак още в първия сет, но въпреки това спечели с 6:7(6), 7:5, 6:2 срещу Забине Лизицки.

В първия четвъртфинал на US Open в кариерата й, Халеп излиза срещу Виктория Азаренка, която от своя страна спечели срещу Варвара Лепченко с комфортното 6:3, 6:4.

Петра Квитова също продължава напред след 7:6, 6:3 над британската квалификантка Йоана Конта и ще спори с Флавиа Пенета, която победи Саманта Стосър с 6:4, 6:4.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията