Финал Джокович - Мъри в Монреал

Британецът се завърна на второ място в ранглистата

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 16 Авг 2015
0
513
GETTY IMAGES

Новак Джокович - Анди Мъри е финалът на Мастърса в Монреал.

И двамата постигнаха лесни победи на полуфиналите на канадския турнир. С по един пробив във всеки от сетовете, световният №1 се наложи с 6:4, 6:4 над Жереми Шарди, докато Мъри разгроми Кей Нишикори с 6:3, 6:0.

Победата бе 30-та поредна за Джокера на турнири от сериите Мастърс, като сърбинът не познава поражението от Шанхай миналия сезон, където отстъпи на Роджър Федерер.

Ноле се опитва да завоюва рекордната си пета Мастърс титла за годината и да изравни собствения си рекорд от 2011-а, както и този на Надал от 2013-а.

С 24 трофея на това ниво, само Рафа е пред него с общо 27. Мъри пък се поздрави с десетия си последователен Мастърс успех, след като по-рано през сезона спечели надпреварата в Мадрид.

Джокович води с 19:8 в общия баланс срещу Мъри и е с осем поредни победи над британеца от финала на Уимбълдън 2013. Мъри е с два триумфа от канадския Мастърс.

Шарди бе единственият непоставен, пробил до полуфиналното каре на турнира, но Джокович не му остави много шансове и постигна десетата си победа от десет мача над французина.

Джокера проби още в първия гейм на срещата след две двойни грешки на французина и след малко повече от половин час игра имаше сет аванс.

Джокович проби за 3:2 във втората част и последвха четири гейма с подчертано предимство за сервиращите, което бе напълно по вкуса на световния лидер. При 5:4 Ноле застана на линията да сервира за мача и не даде никакъв шанс на Шарди.

Поставеният под №2 в схемата Анди Мъри беше безкомпромисен в играта си на ретур срещу Нишикори и реализира 6 от 11-те точки за пробив, които имаше срещу японеца.

Двамата си размениха пробиви на два пъти в първия сет, който вървеше равностойно до 4:3 за Мъри.

В осмия гейм Анди отново осъществи брейк и повече не изпусна инициативата. В началото на втората част Анди проби от 30:0, след което не даде гейм на азиатеца.

Мъри спечели 12 от последните 13 точки на мача и подпечата финалното си място, а с него и завръщането си на второ място в ранглистата за сметка на Роджър Федерер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията