Пиронкова - Каратанчева е възможен сценарий и в Маями

Българското дерби имаше 2 издания за 12 г., а сега може да го видим в 2 поредни турнира

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 23 Март 2015
0
464
MEXTENIS

Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева имаха само два мача помежду си през последните 12 години. В Индиън Уелс втората ни ракета отнесе Пиронкова в третата им среща със 7:5, 6:1, а сега българското дерби може да се повтори отново на старта на турнира в Маями с награден фонд 5,381,235 щатски долара.

Пиронкова не помръдва, Сесил наближава Топ 100

Цветана Пиронкова не помръдва от 50-ото си място в рангистата при жените, докато Сесил Каратанчева печели още 11 позиции и вече е №120 в света. Елица Костова се придвижа с три места до №197, Диа Евтимова е №310, а Виктория Томова - №315.

Изтегленият тази нощ жребий отреди Цвети отново да започне срещу квалификантка, като нейното им ще стане ясно във вторник вечерта, когато приключват последните мачове от предварителната фаза.

Без промени в Топ 10

Турнирът в Индиън Уелс не повлия по никакъв начин на класирането в челната десетка при жените. Шампионката Симона Халеп все пак излезе начело на подреждането на най-добрите 8 през сезона, което ще определи участничките във финалния Мастърс в Сингапур. Челната тройка в това подреждане затварят Серина Уилямс и Мария Шарапова.

Именно от квалификациите ще стартира Каратанчева тази вечер с двубой срещу 114-ата в света Ан-Софи Местач.

При победа, Сесил ще трябва да преодолее Никол Гибс (№88) или Юлия Глушко (№133), за да си подсигури място в основната схема.

За Пиронкова това е десетото юбилейно участие в Маями, а най-доброто си представяне тя записа през миналия сезон с достигането до трети кръг, от което има да защитава 65 точки.

Дори и да се размине с Каратанчева, още във във втория си мач Цвети ще има изключително сериозна съперничка в лицето на Флавиа Пенета.

Италианката не успя да защити трофея си в Индиън Уелс през миналата седмица, но с много класна игра отстрани Мария Шарапова и беше спряна на четвъртфинал от мощната съпротива на Забине Лизицки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията