Студена февруарска вечер в Стоук...

Челси може да капарира титлата в сряда

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 10 Фер 2015
0
332
Getty Images

Анализаторите в Англия обичат да казват: „Тестът за един играч или отбор е да може да се справи в студена февруарска вечер в Стоук...“

Говори се, че дори Меси би изпитал затруднения в тези условия – на иначе модерния стадион „Британия“, разположен насред поле, където вятърът бръсне жестоко, а домакините са мотивирани като японски туристи насред Колизеума.

Kрауч гони рекорд на Шиърър по голове с глава

С летящото си изпълнение, донесло 1:1 на Стоук като гост на Нюкасъл в неделя, Питър Крауч се доближи на два гола от велик рекорд.

202-сантиметровият нападател има вече 44 попадения с глава, което го оставя на две от Алън Шиърър, начело на ранглистата на Висшата лига по този показател с 46.

Крауч очевидно използва максимално даровете на природата и е много полезен за всеки клуб, в който играе.

Е, в сряда в Стоук гостува Манчестър Сити, и то в деликатен момент. Разликата с лидера Челси вече е 7 т. и няма място за грешки.

Арсенал – Лестър

Домакините опитаха да играят хитро в дербито с Тотнъм, прибраха се след гола на Месут Йозил и бяха наказани. А и надиграни. Сега е нужна домакинска победа, а и е много вероятна. Лестър уволни Найджъл Пиърсън, но е малко вероятно това да доведе до радикална промяна.

Прогноза 1 над 2,5 гола

Вторник, 21,45 ч по Нова спорт

Хъл – Астън Вила

Ако трябва да гледате този мач, направете така, че да имате и други алтернативни занимания за 90-те минути. Няма да е най-вълнуващият спектакъл в историята...

Прогноза 1

Вторник, 21,45 ч

Съндърланд – Куинс Парк

Гостите са пълен хаос, Хари Реднап си тръгна, а тимът потъва към Чемпиъншип. Е, поне ще го направи като рекордьор – никой друг отбор от 50 години не е започвал сезона с 11 загуби в първите си 11 гостувания!

Прогноза 1

Вторник, 21,45 ч

Ливърпул – Тотнъм

Голям мач и за двата отбора. Само вижте класирането между трето и седмо място и ще ви стане ясно защо. Гостите са с 43 точки и с наперени гребени след 2:1 над Арсенал, а домакините имат една загуба от 13 мача и с 39 т. също имат апетити за четворката.

За Ливърпул няма да играе Лукас, под въпрос е Рахийм Стърлинг. Но Тотнъм има само 2 победи за първенство на „Анфийлд“ от 22 години насам.

Прогноза над 2,5 гола

Вторник, 22 ч по Диема

Защо не работи атаката на Юнайтед?

Това е въпрос, върху който се разсъждава вече седмици на Острова. Атомното нападание, събрано за немалко пари, очевидно не успява засега да е бомбата, която да взривява съперниците.

Ето статистиките във Висшата лига на петимата, което го съставят

Радамел Фалкао (6 милиона лири за наем, цена 45 милиона) – 15 мача, 4 гола, 3 асистенции

Робин Ван Перси (24 милиона) – 22 мача, 9 гола, 3 асистенции

Уейн Рууни (30 милиона) – 20 мача, 8 гола, 4 асистенции

Анхел ди Мария (68 милиона) – 16 мача, 3 гола, 6 асистенции

Джеймс Уилсън (свой) – 11 мача, 1 гол, 0 асистенции

Общо – 25 гола и 16 асистенции в първите 24 кръга

Манчестър Юнайтед – Бърнли

Манчестър Юнайтед не играе добре, но се измъква от ситуацията – къде с късмет, къде с класата на индивидуалности. Критиките към стила на отбора обаче вече са доста шумни, след като Юнайтед се оказа на второ място по изпратени дълги топки за сезона след... Бърнли.

Все пак у дома „червените дяволи“ напипаха ритъм, особено срещу отбори извън топ 10 на класирането. Трите точки са задължителни за тях.

Прогноза над 2,5 гола

Сряда, 21,45 ч

Саутхемптън – Уест Хем

„Светците“ не се отказват и изскопчиха 1:0 на терена на Куинс Парк с късен гол. Отписват ги за четворката, но характерът на тима е железен. Гостите са изключително корави, но страдат от липса на основни играчи, които са контузени. Защитата на Уест Хем, до голяма степен е „закърпена“, което дава предимство на домакините.

Прогноза 1

Сряда, 21,45 ч

Челси – Евертън

Челси лети, окрилен от 7 т. аванс в първенството и предстоящ финал на „Уембли“ за Купата на лигата. Домакинствата на Евертън не са приятна разходка за никого в лигата, но гостите през сезона са много колебливи. Все пак с 4 т. от последните два мача тимът на Роберто Мартинес отива не като обречен в Лондон. Което поне гарантира оспорван мач.

Прогноза 1

Сряда, 21,45 ч по Диема

Стоук – Манчестър Сити

Сити – това е ключов мач за вас! И освен това, изключително труден.

Ако издържи в Стоук и спечели, шампионът остава в борбата за титлата. Ако допусне още по-голям аванс на Челси в сряда вечер, Сити спокойно може да се оглежда за Шампионската лига, защото титлата вече ще е твърде далеч, предвид и на много тежката програма.

Прогноза 2

Сряда, 21,45 ч по Нова спорт

Кристъл Палас – Нюкасъл

Палас на Алън Пардю се движи отлично, допускайки загуба само от Евертън преди 2 кръга. Нюкасъл е отбор, който не изглежда особено заинтересован от случващото се до края на сезона, след като е типичен средняк. С временен мениджър, някак апатичен...

Прогноза 1

Сряда, 22 ч

Уест Бромич – Суонси

Ефектът „Тони Пюлис“ не се случва за Уест Бромич, който все пак спаси точка в неделя в Бърнли – 2:2 от 0:2. Но домакинството на поуспокоилия се Суонси, който ближе рани от загубата на водещия реализатор Вилфред Бони, е доста „хлъзгаво“. Уелсците са отбор, който винаги може да направи живота ти труден със специфичния си стил.

Прогноза 2

Сряда, 22 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията