Барселона отстрани Атлетико от турнира за Купата на Краля

Срещата-реванш на стадион „Висенте Калдерон” ще се запомни с 12-те жълти и 2-та червени картона

Sportinglife
Sportinglife 07:30 ч., 29 Яну 2015
0
220
Getty Images

Отборът на Барселона се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Краля след втори успех над Атлетико (Мадрид), този път с 3:2.

Срещата-реванш на стадион „Висенте Калдерон” обаче ще се запомни с 12-те жълти и 2-та червени картона показани от рефера Хесус Хил и с многобройните сблъсъци по терена.

Две от попаденията за Барселона бяха дело на Неймар, третото дойде след автогол на Миранда в 38-та минута.

За Атлетико се разписаха Фернандо Торес и Раул Гарсия. И петте гола паднаха още през първото полувреме.

Атлетико (Мадрид) доигра срещата с девет дууши след червените картони на Габи на полувремето и на Марио Суарес през втората част.

На ръба бяха и Неймар и Фернандо Торес, които се спречкаха през второто полувреме, както и Арда Туран замерил страничния съдия с обувката си и Раул Гарсия, който фаулира грубо Жорди Алба.

Реферът Хил си навлече гнева и на играчите на Барселона след като в 30-та минута отстъди спорна дузпа за Атлетико. Секунди преди второто попадение на Неймар в 41-та минута пък съдията подмина игра с ръка на Жорди Алба в наказателното поле.

„Първото полувреме бе невероятно. Беше напрегнат мач, труден и заради лошия терен. Барселона игра много добре, те всъщност са в невероятна форма от декември насам. Ние също направихме добър турнир. Елиминирахме два съперника, единият, от които Реал (Мадрид). Играхме добре и през първото полувреме на втория мач срещу Барселона. Чувствам се горд с играчите си”, отбеляза треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне след двубоя.

„Ние като цяло сме в добър период, но във футбола всякакви изненади са възможни. Що се отнася до реферите в днешния мач трябва да кажем, че и те са под напрежение и понякога и за тях е изключително трудно”, анализира наставникът на Барселона Луис Енрике.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията