Шарапова срещу Бушар в четвъртфинал на красавици

Ектатерина Макарова също продължава напред

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 25 Яну 2015
0
141
Getty Images

Мария Шарапова срещу Южени Бушар в четвъртфинал на две от красавиците на Australian Open.

Това повелява програмата след нови победи на две от топ тенисистките - едната утвърдена вече певече от десетилетие, другата - сочена за бъдещата голяма звезда на играта.

За Мария се очакваше да има повече проблеми срещу Шуай Пън, но с 6:3, 6:0 рускинята резервира четвъртфиналния си билет. Китайката направи доста грешки, което в комбинация със слабото ѝ сервиране улесни максимално световната №2.

"Бях изправена пред спасяване на мачбол във втория кръг, но вече съм на четвъртфинал. Така е, когато получиш втори шанс - нещата се развиват по различен начин и всеки мач се различава", заяви Шарапова след срещата.

В прав текст

Бях изправена пред спасяване на мачбол във втория кръг, но вече съм на четвъртфинал.

"Мисля, че в поседните два кръга се справих много добре. Шуай е много борбена тениситска, взима топката рано и игпае с плоски и дълбоки удари, но се справих. Миналата година загубих в четвърти кръг, а сега правя крачка напраде, което е много радостно. Изглеждам спокойна, но в същото време в мен има много емоции на корта. Срещу Южени ще е много трудно. Миналата година постигна страхотни разултати. Тя е много уверена и играе със самочувствие. Надявам се все пак да се представя успешно срещщу нея", каза още Мария.

Южени Бушар имаше малко по-трудна задача - 6:1, 5:7, 6:2 над Ирина Камелия Бегу. Канадката профуча през първия сет само за 29 минути, но трябва да се отчете, че бързината ѝ до голяма степен стана възможна, след като Бегу пропиля четири брейкбола в петия гейм. Вторият сет продължи по перфектен начин за 20-годишната Бушар, но тя не успя да реши мача в два сета, въпреки че поведе с 3:0.

В решителния сет обаче Джини показа най-добрия си тенис и даде само два гейма на съперничката си. Канадката е на четвъртфинал в турнир от Шлема за четвърти път, а добрата новина за нея е, че винаги когато е стигала до това стъпало, е изкачвала поне още едно - полуфинали в Мелбърн, Париж и Лондон през 2014.

Бушар и Шарапова са се срещали три пъти, като неизменно рускинята е била на печелившата страна.

За последно двете играха на полуфиналите на миналогодишния Ролан Гарос, когато Маша се наложи с 4:6, 7:5, 6-:2. В единственият им двубой на хард е и най-убедителният успех на рускинята - 6:2, 6:0 в Маями.

Десетата поставена Екатерина Макарова спря победния поход на Юлия Гьоргес с 6:3, 6:2. Макарова не загуби точка в първите два гейма. После преднината от 3:1 бързо стана 5:1.

Германката върна единия от пробивите, но в крайна сметка световната №11 проби отново. Втората част бе подобна. Ранен пробив за 3-0, после 5:1 и лесна победа.

В спор за полуфинално място Макарова ще се изправи срещу победителката от срещата Симона Халеп - Янина Викмайер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията