Той можеше да е Император на футбола. Но избра фавелата и кокаина

Историята на Адриано - най-големият провален талант на Бразилия

Sportinglife
Sportinglife 17:00 ч., 29 Авг 2017
0
31200

Гангстерите от Вила Крузейро усещат, че Адриано е златна мина. Поредният успешен футболист, който взима огромна заплата в Европа. Партита преминават на тяхна територия. И Адриано става един от тях, зависим от техния кокаин.

На 23 години един от най-големите таланти в европейския футбол и любимец на Северната трибуна на "Сан Сиро" започва първата си битка с алкохолизъм и зависимост от наркотици.

Президентът Масимо Морати е загрижен.

Той обича Адриано. Дава му цялото време на света, за да се прибере в родината и да се лекува.

Сезон 2004-2005 г. носи невероятни резултати, като Императора е извън класациите, нанизвайки 40 гола във всички турнири.

Следващият е не по-малко силен, Адриано участва активно в наказателната акция на Бразилия на Купата на Конфедерациите през 2005-а, а на Мондиал 2006 отива като титуляр пред самия Роналдо! Двамата играят и заедно, Императора вкарва два гола на турнира... Мечтите се сбъдват.

Embed from Getty Images

И тогава трагедията решава, че е време тази хубава история да приключи. Прероден, излекувал проблемите с алкохола, Адриано чува вестта - баща му Алмир е починал, едва на 44 години. Светът се срутва на главата му. Започва спускане с темпо и скорост, на които и най-силният алпиец не може да устои.

Адриано не се прибира с дни след старта на подготовката на Интер. Когато го прави е неузнаваем, с огромни торби под очите, натежал с килограми, незаинтересован...

Фавелата е удавила мъката му в двете изкушения, които е успял да пребори година по-рано. Вече му е все едно. Футболът изобщо не е приоритет.

Въпреки това, головете не спират. Талантът е толкова голям, че и дебел Адриано е достатъчно добър Адриано, за да ниже попадение след попадение.

Вкарва още 26 пъти за Интер, преди да се върне в Бразилия за "ужасно неуспешен престой" в Сао Пауло, както го наричат медиите. 17 гола в 29 мача, но... неуспешен.

Връща се у дома, в Рио. Във Фламенго. Фланелката едва му става на едрото тяло, но торсидата го боготвори. На 27 години един застаряващ Адриано се прибира там, където 11 години по-рано всичко е започнало.

35 гола в 51 мача, въпреки че видимо е далеч от всякаква форма. Рома се намесва - Императора за първи път пристъпва през портите на Рим, където управникът, който е дал прякора му, е бил във владение векове по-рано.

Остава само няколко месеца и играе 8 мача, а Франческо Тоти казва, че няма как тази история да свърши добре. Адриано не обича да тренира, не обича лагерите, не харесва хранителния режим, на който е подложен... Държи се като голямо дете.

Пак се прибира у дома, играе за Коринтианс и Атлетико Паранаезе, но... Това вече е краят. За последно опита да го върне в играта американският Маями Юнайтед, но засега така и не е ясно как ще заиграе там.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията