Шарапова се измъкна от 2 мачпойнта и оцеля срещу №150

- Не планирах да прекарам два часа и половина на корта днес, но съм щастлива че победих – призна Шарапова.

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 21 Яну 2015
0
107
Getty Images

Мария Шарапова по-скоро въздъхна с облекчение вместо да се зарадва след последната точка на успеха й с 6:1, 4:6, 7:5 над 150-ата в света Александра Панова.

Поставената под №2 в основната схема профуча с 6:1 през откриващия сет и изглеждаше сякаш руският сблъсък във втори кръг на Australian Open ще завърши с рутинна победа за нея.

Само че квалификантката имаше доста по-различен сценарий в главата си. Тя проби два пъти във втория сет и макар Шарапова да успя да върне един от брейковете, Панова рестартира двубоя с 6-4.

Не планирах да прекарам два часа и половина на корта

„Не планирах да прекарам два часа и половина на корта днес, но съм щастлива че победих – призна Мария Шарапова след мача. – Александра играеше много освободено, докато аз не показах най-добрия си тенис. Важното е, че успях да победя.”

Нататък далеч по-неизвестната от двете рускини заигра най-добрия тенис в кариерата си и проби още два пъти до 4-1 в решителния сет. Шарапова върна един от брейковете за 2-4, но при 4-5 беше изправена пред два мачпойнта.

В този момента Мария доказа, че няма по-корава психически тенисистка от нея и не само че отрази шансовете, но и намери сили за два убийствени форхенда, които подпечатаха равенството в резултата.

След това едва ли някой от 15-те хиляди зрители по трибуните на централния корт вече е имал съмнение в крайния изход от двубоя. Бърз гейм на нула за Шарапова и само след няколко минути Панова трябваше да спасява два мачпойнта при 5:6 и 15-40.

Квалификантката отрази първия, но при втория извади форхенда си в аут и световната №2 стисна победоносно юмрук с огромно облекчение изписано на лицето й.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията