Следващият избран

Ако Паоло Дибала ще е наследник на Меси и Роналдо на трона, Кардиф е първата му голяма сцена

Sportinglife
Sportinglife 17:30 ч., 31 Май 2017
0
6287

В Аржентина в края на същия сезон написаха: "Паоло от Кордоба скоро ще е в първия тим до Тевес, Агуеро, Игуаин и Меси. Може би Мондиал 2018 ще е неговото първенство?".

Но Дибала трябваше да чака до 2015-а за първия си мач за родината. И до днес е загадка за феновете у дома, а и го приемат с леко недоверие заради произхода му. Като дете в Кордоба го наричат Поляка, защото дядо му Болеслав Дибала е от Краков, като завещава на татко му и на Паолито странната за Аржентина фамилия.

Подобно на Меси, Дибала дълго не е пророк в собствената си страна.

"Той е бижу", казва за него Макс Алегри, когато одобрява сделката за 32 милиона евро, която доведе нападателя в Ювентус преди 2 години.

Нападател? Това също е спорно.

Може да играе като обърнато крило - отдясно, с ужасно силния му ляв крак.

Става и за номер 10, вижда играта, разпределя бързо и точно топката, има вкус към извеждащия пас и обича да завършва.

Деветка? Никакъв проблем.

Всичко това е възможно заради комбинацията от суперталант и огромен хъс и желание за тичане и работа по терена. Той не спира да се движи.

"Ако трябва да посоча някой, който ще наследи на трона Меси и Роналдо, това е Паоло Дибала", каза преди година Пеп Гуардиола, който съжали, че не успя да вземе в Байерн аржентинеца, а в Сити, където вече бе мениджър, нямаше как - цената на Паолито вече бе космическа.

Това лято ще се заговори за сделка с Реал, защото е напълно възможно да има дим, където има и огън. А огън има около слуховете, че Мадрид е готов да атакува с оферта за 90 милиона евро, колкото е клаузата за освобождаване на Дибала в Юве.

Преди това идва финалът. В Кардиф на 3 юни Бижуто на Алегри ще се изправи точно срещу Реал и за първи път световният фокус ще е върху него в толкова голям мач.

Първа стъпка към величие? Следващият избран след Меси и Роналдо? Нищо чудно.

Пътят към звездите реално започва в Кардиф.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията