Пет причини Реал да спечели финала в Кардиф

Рутинно и безпощадно, този отбор гради характер на голям победител в последните 16 месеца

Динко Гоцев
Динко Гоцев 07:45 ч., 24 Май 2017
0
5125

3. Огромно самочувствие и опит от 2 трофея в последните 3 сезона

Отборът играе с такава арогантност (в добрия смисъл на думата), че сякаш си знае - "няма как да не бием".

Рутината идва от това, че съдбата сякаш бди над Реал. И в двата финала срещу Атлетико тя "си пожела" този отбор да спечели. През 2014-а Рамос изравни секунди преди купата да иде в съперника, а миналата година Гризман изпусна дузпа в редовното време, а капитанът на Реал и Пепе имаха късмет да останат на терена до продълженията. После и двамата вкараха при дузпите, където пък Кралете бяха безпощадни.

Ако има нерви, те ще са в черно и бяло. При цялата класа и опит на Юве, мисълта, че купата не е печелена от 21 години и все убягва, ще е затормозяваща.

4. Карето жокери Иско, Мората, Васкес и Асенсио

Казвате - защо не е сред аргументите името на Роналдо? Защото този е лесен аргумент...

Но когато стане напечено, именно хората от скамейката (а Иско може да почне и като титуляр) ще станат решителни фигури. Те през сезона се доказаха като такива в много важни мачове.

А и още нещо - Роналдо в двата финала срещу Атлетико не бе ярък, както в пътя до тях. Сега отново той изнесе тежестта на големите битки с Байерн и "дюшекчиите", та на финала отново може да не му е ден. И тогава идва моментът на карето жокери.

5. Късметът на Зидан в големите мачове

Несъмнено - има го в картите. Горепосочените късни голове, мачове като по филмов сценарий, драми и сълзи на радост, не стават само с класа и характер. Всеки във футбола ще ви каже - късметът е много важен.

И тук Зизу не може да се оплаче.

Темата с неговите треньорски качества се изважда в едри заглавия от мадридската преса, когато Реал падне (а не става често). Но истината е, че Зидан мина през етапите на подготовка да води голям отбор - бе стажант, асистент, помощник и днес печели трофей след трофей с Мадрид.

А на един голям треньор му трябва и малко късмет.

И тук можем да направим паралел - Алегри нямаше никакъв късмет преди 2 години, когато изигра почти идеално финала срещу Барселона в същия турнир.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията