Григор в София: Най-доброто предстои

Българинът говори за подобренията в играта си, за мача с Надал и тръпката да играе у дома

Динко Гоцев
Динко Гоцев 14:35 ч., 04 Фер 2017
0
1108
Стоян Георгиев

Нямах никакви проблеми с петсетовия мач срещу Надал. Дори след края имах увереност, че мога да играя още час-час и половина. А това ме направи много щастлив. Ако искаш да спечелиш такъв турнир трябва да минеш през не един-два, а повече такива мачове.

Този път още повече усетих себе си, 20-30 пъти изигравах мача в главата си и търсих къде съм направил нещо грешно - като решение или отиграване. И най-хубавото е, че съм сигурен, че съм направил всичко възможно за победата. След края Рафа ми каза да продължавам в същия дух.

Къде е най-големият ми прогрес в момента ли? Постоянството, взимане на решенията... Да избера слабата точка на противника в определени моменти.

Психически имах предимство, знаех повече на корта, предугаждах много от играта на съперниците - и срещу Нишикори, и срещу Тим...

Бях спокоен във важните точки. Много компоненти съм подобрил. Дават влияние върху играта ми.

В прав текст

"Гледах финала на Роджър Федерер и Рафа Надал, и не ми беше лесно."

Не спирам да тренирам, да повтарям всичко пак и пак, да търся подобрение. Не е лесно всеки ден да се събуждаш и да правиш едно и също, и това с месеци. Но няма начин.

Уверен съм, че най-доброто предстои.

Няма да мисля за полуфинал или финал, чакам всеки мач и мисля само за следващия. И в Мелбърн бе така, дори когато в първите кръгове не играех с особено силни съперници.

Гледах финала на Роджър Федерер и Рафа Надал, и не ми беше лесно. Психически съм добре, починах си 2-3 дни, но да гледам финала бе трудно, мислех си, че трябваше аз да съм там. Това ми беше мечтата.

18-та титла... какво да кажа. Получих съобщение от Роджър след мача с Надал. Бях поласкан, чувството е невероятно - да получиш съобщение от легенда.

Нямам избор, освен бързо да се отърсвам и преодолявам и доброто, и лошото.

Вече забравям мача в Австралия. Оставил съм назад и този в Истанбул от миналата година...

В момента всичко върви по план и играта ми е подобрена. Но най-важно е постоянството.

Няма напрежение между мен и федерацията. Когато мога да помогна на отбора в Купа Дейвис, винаги съм бил там. Когато мога, ще играя.

Следвам обаче програмата си, целите ми са различни в момента.

Не влиза в плановете ми поне за момента Купа Дейвис."

Димитров ще започне участието си на "Sofia Open" срещу победителя от двубоя между Йежи Янович и Дуди Села.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията