Идеални 11 на пренебрегнатите от ФИФА

Върджил ван Дайк, Н`Голо Канте и Гарет Бейл задължително трябва да са в отбора на 2016-а

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 11 Яну 2017
0
1658
GETTY IMAGES

Церемонията на пищните награди на ФИФА за 2016 събра и дриймтим на миналата година, определен от ФИФПро.

Реал доминираше и в него, разбираемо. Но като че ли за тези 11 се гласува и по-скоро по инерция... Ето ги:

Мануел Нойер (Байерн), Дани Алвеш (Барселона и Ювентус), Серхио Рамос (Реал), Жерар Пике (Барселона), Марсело (Реал), Лука Модрич (Реал), Тони Кроос (Реал), Андрес Иниеста (Барселона), Лионел Меси (Барселона), Луис Суарес (Барселона), Кристиано Роналдо (Реал).

Човек ще си каже, че футбол се играе само в белия отбор на Мадрид (5 играчи), Каталуня (5) и Мюнхен (вратаря). А не е така. И в опит да сглобим алтернативните 11 на годината, имаме претенциите, че не са чак толкова по-лоши и могат спокойно да конкурират тези.

Вратар

Давид де Хеа (Манчестър Юнайтед)

Наложи се като титуляр на Испания, а в клубния си отбор е безспорен №1 на Висшата лига. Спасява точки за отбора си, бе блестящ във финала за Купата на ФА, а наесен е със "сухи мрежи" във Висшата лига.

Определено работата му е по-трудна от тази на Нойер, когото понякога не виждаме в мачовете на Байерн в Бундеслигата.

Защита

Алекс Сандро (Ювентус)

Залагаме на резервата на Алвеш (поне така се смяташе, когато го взеха от Порто), който... напоследък измести от титулярното място левия бранител Патрис Евра. Пасна си на позицията идеално, на 25 години е, титуляр и за Бразилия. Създал е 59 голови положетия за Юве през миналата година, далеч пред всички останали бранители в Серия А.

Тоби Алдервайрелд (Тотнъм)

Много силен в Саутхемптън, много силен и при "шпорите" на Почетино, където през сезон 2015-2016 г. изигра всички 38 мача в първенството. Преди да се контузи в края на октомври 2016-а белгиецът бе изключителен и с основна заслуга за постижението на Тотнъм в отбрана - в момента то е 14 допуснати гола в 20 кръга.

Върджил ван Дайк (Саутхемптън)

Холандецът е толкова солиден и почти безгрешен, че вече се говори за интерес от Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. В първите редици на статистиките на Висшата лига по въздушни дуели (90 спечелени), изчиствания (129) и пресечени топки в наказателното поле (50). Заедно с Алдервайрелд са най-впечатляващите индивидуално бранители в Англия.

Фелипе Луиш (Атлетико)

Завърна се след неуспешен престой в Челси и застана на левия фланг на отбраната на Атлетико, който познава като дома си. Бразилецът е №1 в света за календарната 2016-а с 263 шпагата и пресечени топки (обща статистика) в изчислението на официалния статистик на ФИФА - Опта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията