Идеални 11 на пренебрегнатите от ФИФА

Върджил ван Дайк, Н`Голо Канте и Гарет Бейл задължително трябва да са в отбора на 2016-а

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 11 Яну 2017
0
1798
GETTY IMAGES

Полузащита

Фабиньо (Монако)

Дърпа конците зад най-продуктивната атака в петте топ първенства на Европа (заедно с тази на Ливърпул). Бразилецът може да играе и като централен бранител, и като десен защитник, но е най-силен в ролята на опорен или разиграващ халф. Добави към 126-те си успешни единоборства за годината и 8 гола, тъй като бие безгрешно дузпите в Монако.

На 23 години, големите клубове вече гледат в тази посока.

Н`Голо Канте (Лестър и Челси)

Без никакво съмнение най-важната бойна единица в армията на Раниери, спечелила Висшата лига. Единствен Идриса Гай от Евертън може да се сравнява с него по отнети топки и шпагати за годината - по 284, но ролята на Канте е изключителна, той тича средно по 13,8 километра на мач!

Челси вече потрива ръце от сделката, която донесе на отбора ключов играч в преследването на титлата.

Тиаго Алкантара (Байерн)

Годината бе изключителна за 25-годишния халф, създаден от Барселона, превърнат в супериграч в Мюнхен. Гуардиола каза на тръгване от Байерн, че оставя диамант в негово лице, а Анчелоти изглежда не е имал нужда от много време, за да се убеди. Тиаго е твърд титуляр, а процентът от точните му пасове надминава 90.

Подава общо средно по 95,3 пъти на двубой, отнема по 4,4 топки и Испания вече не се съмнява кой е заместникът на Шави.

Атака

Неймар (Барселона)

Да, не бе най-силната му година, но все пак направи отлични мачове за Барселона по пътя към титлата и за Бразилия в серията, в която влезе селесао. Провали се на Копа Америка, но... Номер едно в света по успешни дрибъли за 2016-а със 179, гарнирани със 17 гола и 19 асистенции за Барселона в първенството и Шампионската лига. Суперзвезда.

Гарет Бейл (Реал)

Имаше проблеми с контузии, пропусна общо 4 месеца напролет и през есента. Но въпреки това с 33 мача в първенството и Шампионската лига напълно заслужи място в отбора. 18 гола и 7 асистенции, включително решителни попадения по пътя към 11-та европейска титла на Реал, а и невероятно представяне на Евро 2016, гарантират, че уелсецът трябва да е в идеалния състав на годината.

Златан Ибрахимович (ПСЖ и Манчестър Юнайтед)

Шведът се радва на отлични голови постижения и през пролетта в Париж, и през есента в Манчестър.

26 попадения за ПСЖ донесоха края на сезона с много трофеи там, 14 бяха добавени с екипа на "червените дяволи". Плюс общо 11 асистенции... И лидерските качества и присъствие и на двете места, които не се измерват с никакви статистики.

А, и - оставете другото настрана.

Какъв е този отбор без Златан? Както би казал самият Златан...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията