Какво не е наред с Юнайтед?

Моуриньо трябва бързо да намери отговорите - напрежението върху него е огромно

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 19 Сеп 2016
0
1979
GETTY IMAGES

Ибрахимович умее да задържи топката, да спечели във въздуха битка и да стреля, да вкара от никаква позиция - но срещу Уотфорд и Сити се видя, че когато играта мине в онова свръхизмерение и скорост, което понякога Висшата лига предлага, той някак остава встрани от бързането и светкавичните действия.

Руни изглеждаше объркан и унил в неделя, което е повод за голямо притеснение. Марсиал не може да намери себе си от началото на сезона, а Рашфорд, след като получи шанс, не го изпуска от мача с Хъл насам - 2 гола, като първият бе с цена на три точки, а вторият трябваше да има същия ефект, изравнявайки за 1:1 срещу Уотфорд...

Моуриньо също е част от проблема. Рядко сме го виждали безпомощен да променя мачове и някак гневен, не успяващ да се контролира. Явно напрежението върху него е огромно, репутацията му е заложена на карта, защото това е Юнайтед. Няма право на провал, не отново - защото последният му период в Челси завърши катастрофално.

Жозе не успява да напипа нещо в конструктивната част на играта - което между другото винаги е било проблем на неговите отбори - страшно силни индивидуално и тактически, компактни, бързи и решителни, но не и много разнообразни и креативни.

Мата започна сезона, но откакто бе изваден от състава срещу Сити, искрата на вдъхновението май изчезна. На Руни изглежда също му липсва испанецът, защото капитанът пак изпадна в лутане - връща се назад при халфовете, играе като №8, №10, №6... кой знае вече.

Юнайтед трябва бързо да отвърне на удара, защото за такъв клуб три загуби в рамките на 8 дни е криза. Няма друга дума, не и в бизнес, в който резултатите отдавна са се превърнали в Библия.

Никой няма да даде време на Жозе да прави реконструкция на отбора, да гради нов стил и т.н. Добавяме към навелите глави футболисти, някак губещи увереност напоследък, 2-3 спорни решения, които наклониха везните срещу тях.

И се получава смес, която във Висшата лига те умъртвява.

А във футбола старо правило е - като не върви, не върви нищо - нито ударите ти влизат във вратата, нито съдията отсъжда ситуации 50:50 в твоя полза, а съперникът те наказва с първия шут - примерно.

Сезонът е дълъг, Юнайтед има достатъчно ресурси да се справи и да навакса, защото изоставането от лидера Сити е само 6 точки. При условие, че в 33 оставащи кръга имат да се изиграят поне 10-12 мача, в които тимът на Гуардиола спокойно може да загуби или поне да не спечели.

Но на Моу му трябва победна серия, връщане на високото самочувствие, превключване на друга скорост и намирането на точните хора в средата на терена, които да направят от Златан, Рашфорд и Марсиал голови герои всеки кръг.

Имената, които изпъкват - Мата и Мхитарян.

Дебютът на арменеца като титуляр срещу Сити бе катастрофа, а когато си купиш футболист за над 30 милиона, няма време да го чакаш да се адаптира. Между другото, такива в Юнайтед има вече 10! Десет играчи, които са стрували 30 или повече милиона... Крайно време е това да се отрази и на терена, на резултатите.

Това трио - Марсиал - Рашфорд - Ибрахимович, има потенциал за много попадения, но не и когато се докопва до отбити топки, бори се за центрирания или се налага да се бие на фланга в спорни ситуации.

Те имат нужда от по-добро обслужване и Специалния трябва да намери персонала за това.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията