Какво не е наред с Юнайтед?

Моуриньо трябва бързо да намери отговорите - напрежението върху него е огромно

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 19 Сеп 2016
0
1784
GETTY IMAGES

Социалните мрежи само чакаха Юнайтед да загуби от Уотфорд и шегите започнаха.

Изпъкваше колаж, в който лицето на Жозе Моуриньо прелива в това на Луис ван Гаал, което е неособено приятен за португалеца намек, че при него отборът не изглежда много по-различен от двата сезона при холандеца.

Всъщност, това 1:3 от Уотфорд затвори ужасна седмица за "червените дяволи", които позволиха на колата да излезе от пътя след трите победи на старта на първенството.

Манчестър Сити у дома във Висшата лига - 1:2.

Фейенорд като гост в Лига Европа - 0:1.

Уотфорд навън в първенството - 1:3.

Само за осем дни.

Какъв е проблемът? Нали допреди седмица Юнайтед бе втори фаворит за титлата след Сити, и то с минимална разлика? Нали е пълен с качество, купено за над 450 милиона в последните 3 години?

Гледаш състава, изписан върху тимовия лист - балансиран, сериозен като имена, с точните хора на точните постове, и не си представяш как може да загуби от Уотфорд.

Но на терена изобщо не играят имената. Не и в Англия, където Бърнли скача здраво и бие Ливърпул, Саутхемптън не се дава на Арсенал до последните секунди, а Уотфорд...

Юнайтед излиза с един гръбнак от началото на сезона, налаган от Жозе - Де Хеа на вратата, Валенсия, Байли, Блинд, Шоу пред него, а пред тях щит от Фелаини и Погба.

В мачовете с Фейенорд и Уотфорд Крис Смолинг измести Блинд и се очаква той да е титулярният партньор на Байли. На пръв поглед - енергия, мощ, физическо присъствие, бързина - шестимата имат всичко, за да не допускат много опасности пред Де Хеа.

Но трите отлични мача на старта за Байли накараха хората да забравят, че той още е съвсем млад - на 22 години и с 50-ина мача в професионалния футбол, натрупани в Еспаньол и Виляреал. При цялото ни уважение към тези отбори, нито динамиката, нито физическите изисквания на Примера могат да се сравнят с Висшата лига.

Да не говорим какви са очакванията и напрежението върху един централен бранител на Юнайтед.

Байли има нужда от време и грешките му, които се случиха и срещу Сити, и срещу Уотфорд, са напълно обясними.

Шоу не игра близо година и очевидно тепърва ще влиза във форма, засега е силен най-вече с топката и в офанзивен план.

Валенсия стана защитник преди 2 сезона при Ван Гаал, дотогава си бе крило.

А Смолинг, въпреки отличния му минал сезон, не е убедил все още, че може да е лидер и бранител от голяма величина на ниво "Юнайтед".

Изобщо - проблемът е, че твърде бързо хората приемат желаното за действителност, след като видят 2-3 поредни добри резултата. И все пак, изобщо не може да се каже, че отбраната е проблемът на Юнайтед. С времето Моуриньо ще нареди всичко там, това е доказано негово умение и може да се смята за абсолютно сигурно.

Фелаини си върши работата, но не дава никаква креативност и не тегли отбора напред. Погба ще го прави вероятно скоро, стига да уцели формата си, за момента е хаотичен и тича автоматизирано из терена, без да успява да е рационален.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията