Новият национален отбор: Има ли надежда?

С четирима футболисти на ниво "Шампионска лига" оптимизмът е трудна задача

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 29 Авг 2016
0
1358
Lap.bg

Един нов национален отбор с доста промени и изненадващи имена, стартира битките по пътя към Мондиал 2018.

Да сме оптимисти е трудно - не само заради тежките съперници в квалификационната група. Резултатите от мъчителното турне в Япония, както и от двубои като тези с Норвегия в миналия цикъл, ни оставят по-скоро реалисти за шансовете да видим България на първо световно първенство от 1998-а.

Програмата

6 септември
България - Люксембург

7 октомври
Франция - България

10 октомври
Швеция - България

13 ноември
България - Беларус

25 март 2017 г.
България - Холандия

9 юни
Беларус - България

31 август
България - Швеция

3 септември
Холандия - България

7 октомври
България - Франция

10 октомври
Люксембург - България

Стартът е срещу Люксембург у дома, но не се успокоявайте. И те не са лек съперник. Взеха четири точки в европейските квалификации, което за техния статут си е постижение (3 от Македония и 1 от Беларус).

Изобщо, като за България, слаби съперници вече няма. Точно споменатият Беларус е също на пътя ни, и той ще е корав противник. С клубни тимове като БАТЕ и Динамо (Минск), които се представят доста по-успешно от нашите отбори в евротурнирите (с очевидното изключение Лудогорец), нямаме аргументи да се мислим за голяма работа и срещу беларусите.

Та - на състава. Ето го като списък:

Вратари: Владислав Стоянов (Лудогорец), Благой Макенджиев (Берое), Божидар Митрев (Шериф-Молдова)

Защитници: Васил Божиков (Касъмпаша), Страхил Попов (Касъмпаша), Живко Миланов (АПОЕЛ-Кипър), Иван Иванов (Панатинайкос), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Илия Миланов (Берое), Димитър Пиргов (Левски), Антон Недялков (ЦСКА)

Полузащитници: Светослав Дяков (Лудогорец), Георги Костадинов (Левски), Мартин Райнов (Локомотив-Пд), Тодор Неделев (Ботев), Михаил Александров (Легия), Ивайло Чочев (Палермо), Георги Миланов (ЦСКА-Москва), Александър Тонев (Кротоне-Италия)

Нападатели: Марселиньо (Лудогорец), Преслав Йорданов (ЦСКА), Димитър Рангелов (Коняспор), Ивелин Попов (Спартак-Москва).

Какво личи в него? Ивайло Петев се доверява на хора, които викаше като гръбнак и в миналия цикъл, а и изборът му е доста ограничен.

Но има имена като Георги Костадинов от Левски, Божидар Чорбаджийски от ЦСКА, завърналият се Иван Иванов, вече титуляр в Панатинайкос след дълги проблеми с контузии...

В атака бе извикан Преслав Йорданов, колеблив в началото на сезона. Контузията му отвори място за Георги Божилов от Берое, който стартира с 2 гола първенството, но толкова вкара и за целия минал шампионат...

Марселиньо пък ще изиграе първите си официални двубои за България след успешния дебют в контролата срещу Португалия през март.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията