Англия си е Англия - голата истина за първата събота

Линекер спази обещание пред нацията, Пеп ще има най-трудната си задача

Sportinglife
Sportinglife 12:50 ч., 14 Авг 2016
0
1084

Висшата лига се завърна, в първия ден шампионът Лестър бе "съблечен по бельо" от сигурния изпадащ и в дълбока криза Хъл (2:1), за да се докаже още веднъж теорията, че... в Англия няма теории и сигурни неща.

Всеки може да бие всеки.

Голата истина за първата събота лъсна и в първото предаване от великите серии Match of the Day на BBC за сезона, когато водещият Гари Линекер се появи по шорти, за да даде старт на шоуто.

Така легендата изпълни обещанието, което направи в twitter пред милиони през декември, когато Лестър поведе във Висшата лига за първи път.

Феновете на всички отбори го зовяха да изпълни облога, като вдигаха плакати из стадионите в последните мачове през май, а и цяло лято в социалните мрежи. И джентълменът Гари не се огъна.

"Днес излязох по бельо пред вас, защото преди няколко месеца направих една глупава клетва - започна Гари. - Мислех, че шансовете Лестър да стане шампион са нула. Кръгла нула. Но се случи и това е най-голямата магия и велико усещане. Затова спазвам обещанието си."

Мнозина са разочаровани - това не е бельо, не са боксерки или слипове, а по-скоро спортни гащета с емблемата на Лестър.

Но култовото предаване, което е символ на английския футбол от 60-те и 70-те години, направи поредния си удар.

В студиото други двама велики голмайстори на английската игра - Йън Райт и Алън Шиърър, се смееха на гледката и скъсаха от шеги Гари.

"Да направиш 40 000 лицеви опори през лятото, за едни 20 секунди", изстреля колегата му Дан Роуън в twitter, с което разясни как Линекер е отделил много време на фитнеса, за да изглежда добре в големия ден.

За негово нещастие трябваше да анализира първо загубата на Лестър от Хъл, доказала, че най-трудното нещо в живота е не да качиш върха, а да останеш на него. Лежерни и някак надменни, "лисиците" получиха урок от домакините, които едва събраха група за мача и нямат постоянен мениджър.

В другите мачове вчера изненади нямаше, защото в Англия изненади принципно няма. Дори и това соченият за сигурен изпадащ да бие шампиона, не се приема като сензация.

Манчестър Сити се измъчи очаквано на старта със Съндърланд - 2:1 с автогол на Пади Макнеър три минути преди края. Взетият под наем от Юнайтед играч си заби топката във вратата, за да достави огромна наслада на феновете на Сити, но работата на Пеп Гуардиола в клуба ще е дълга и трудна.

Без съмнение човекът, който никога не изневерява на футболната си философия, ще има невероятното предизвикателство да я пренесе в лигата, където никой не прави реверанси на никого, не отдава чест и не проявява респект.

Както каза Шиърър (облечен) в студиото на BBC:

"Пеп вече е разбрал, че тук не е Германия или Испания, Сити не е Барселона или Байерн, а отбори като Леванте и Майнц не идват да паднат с усмивка при гостуванията си на неговите отбори."

Другите резултати в събота:

Евертън - Тотнъм 1:1, Мидълзбро - Стоук 1:1, Кристъл Палас - Уест Бромич 0:1, Бърнли - Суонси 0:1, Саутхемптън - Уотфорд 1:1.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията