10 главоболия за Гуардиола в Сити

Яя Туре е първата му грижа в новия клуб

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 09 Юли 2016
0
1507
GETTY IMAGES

Пеп Гуардиола бе представен като нов мениджър на Манчестър Сити и сериозната работа започва.
Англия се вълнува - двубоят Пеп - Жозе Моуриньо се подновява, вече на терена на Висшата лига.

Но животът на Гуардиола в Манчестър няма да е лесен, като поне 10 проблема трябва да бъдат разрешени в първите му месеци в новия клуб.

1. Яя Туре

Познават се отлично, а Гуардиола е човекът, който отпрати халфа от Барселона. Не и преди да го пусне като централен защитник на финала в Шампионската лига през 2009-а срещу Манчестър Юнайтед. Двамата не са приятели, а и Пеп едва ли ще се радва да гледа как Яя бавно се разхожда по терена. Не и при играта, която испанецът иска да види - с преса и енергия.

2. Кой да си отиде

Не само Туре ще се оглежда нервно при пристигането на Пеп. Елеким Мангала, Вилфред Бони - стягайте багажа... Самир Насри и Фабиан Делф също може би ще търсят нови отбори, а се говори, че Гуардиола не е доволен от досието с контузии на Венсан Компани.

3. Кои ще са младите му диаманти

Кевин де Бройне е перфектният играч за Гуардиола. Млад, динамичен, може да играе на няколко позиции и е склонен да се учи и усъвършенства. Рахийм Стърлинг е в същата графа, стига да усвои последното, казано за белгиеца. Да започне да се учи...

4. Защитници! (може и с три удивителни)

С настоящите играчи трудно ще стане - Пеп иска защитата да е желязна, но и да изнася топката като част от целия неделим модул на отбора. Отаменди пасва на разбиранията на Гуардиола, ако Компани е здрав - имаме двама. В най-добрия случай. А му трябват поне четирима централни защитници.

И поне по още един краен, след като Клиши и Саня изглеждат безалтернативни. Еймерик Лапорт от Билбао е първата му голяма цел.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията