Чукът Конте и какво го чака в Челси

Висшата лига се готви за италианското си попълнение

Sportinglife
Sportinglife 14:30 ч., 07 Юли 2016
0
1946
GETTY IMAGES

Челси

"Конте идва на точното място в точния момент - казва приятелят му Джанлука Виали, който е и бивш играч и мениджър на Челси. - Играчите тук изпращат разочароващ сезон, в който се породиха съмнения около тяхната класа и мотивация.

Сега ще мълчат и ще слушат. Футболът е живота на Антонио и дава всичко от себе си. Повече даже! Не опитва да е друг, а е само себе си. След мач е готин пич, разговори, питие, шеги. Но в подготовката и 90-те минути, забравете!

Иска само да победи!."

Друга легенда на Челси - Франк Лампард, също е оптимист. "Той беше като играч от отбора по време на европейското - страст, участие в играта, всичко. Иска ми се да видя такова нещо в Челси, защото мисля, че липсваше на клуба."

Тактиката

За мнозина Конте направи чудеса с един среден по класа отбор на Евро 2016. Но как ще работи в Челси? Дали ще продължи с любимата си схема с трима в отбрана, базирайки я около Джон Тери с Курт Зума и Гари Кейхил? Или ще разчита на Иванович?

Успехът на системата в италианския тим със сигурност се дължи на невероятната връзка между Бардзали, Бонучи и Киелини, както и вратаря Буфон. Това каре се познава като семейство.

Всичко останало в отбора се основава на работната етика, на бачкане до преумора. Конте затвори Италия в базата Ролан Гасе до Монпелие, като охраната бдеше с кучета и вишки за наблюдение 24 часа никой да не припарва до лагера.

Медиите

Англия ще е промяна за него, адаптацията му може да е трудна в това отношение. В Италия можеше да си позволи да игнорира медиите, но не и във Висшата лига.

Обожава да играе игрите на психиката, като обикновено фаворизира съперника, прави му комплименти, дава да се разбере колко респект има отборът му от тези, срещу които излиза да играе.

"Подходът му е обратен на този на Моуриньо - обяснява Рива. - Той минимализира въпросите и напрежението върху неговия отбор, а насочва всичко към съперника, слагайки тежестта там. За пред медиите. След което влиза в стаята с отбора и им казва на висок глас, че ще спечелят, защото са много по-добри от съперника."

Конте има какво да доказва в Англия.

През този сезон там ще са Моуриньо, Клоп, Венгер, Гуардиола... Жозе и Пеп са печелили титли в повече от едно първенство и са се доказали. Имат и трофеи в Шампионската лига. Конте и Клоп са били шампиони само на една държава и не са вдигали над главата си купата с големите уши.

Предизвикателството е голямо.

P.S. - Игра на съдбата е, че човекът с прякор Чука започва в новия си клуб с мач от първия кръг на Висшата лига на 13 август срещу... Уест Хем. Наричани "чуковете".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията