Чукът Конте и какво го чака в Челси

Висшата лига се готви за италианското си попълнение

Sportinglife
Sportinglife 14:30 ч., 07 Юли 2016
0
2856
GETTY IMAGES

Една седмица. Толкова поиска Антонио Конте от Челси като ваканция след Евро 2016. Италианецът отведе семейството си в Сицилия, след което започва най-голямото предизвикателство в живота си.

Какво можем да очакваме от един от треньорите, направили най-силно впечатление на европейското, в напълно новата за него среда на Висшата лига?

Огнено кълбо

Той е точно това в зоната си край тъчлинията. Камерите го уловиха да посреща ядно топката от въздуха с шут, да увисва на скамейката на резервите като акробат, да крещи ядно и да аплодира бурно, пращайки любовни погледи към Даниеле де Роси след една негова намеса.

Характерът му е спокоен, ако вярвате на съпругата му Елисабета. Тя казва за него, че изключително рядко е да повиши тон или да загуби самообладание. Е, явно във футбола имаме различен Антонио от ежедневието.

Има един проблем - невероятното му изпълнение от мача с Германия на европейското трудно ще бъде повторено на "Стамфорд Бридж". В един момент Конте тръгна по дължината на тъчлинията в темпото на отбора си, спазвайки линията на защитата перфектно и жестикулирайки към Бонучи.

В тясното пространство край терена на стадиона на Челси, няма как да се случи.

Характер

Корав като стомана. "Така и не усетих подкрепата на никого за 2 години", изстреля с леден глас и невъзмутима физиономия на последната си пресконференцията като селекционер на Италия.

Тихата му война с федерацията обаче не бе загубена от треньора, не се даде в нито един момент.

Преди 10 години го уволниха за слаби резултати от Арецо, който изпадаше от Серия В. Не се отчая. "Той е невероятен, мотиватор, приятел, психолог - казва Алесандро Костакурта за него. - Играл съм до него в националния отбор, изглежда странен и нервак, но е с огромно сърце и добряк."

Чукът

Фабио Рива, журналист в торинския вестник "Тутоспорт", разказва: "Наричаме го Чук. Така се държи с играчите. Прави им списък какво да ядат, проверява ги, контролира ги. Обажда им се в 11 вечерта, за да им каже, че тренировката на следващия ден е с променен час, за да не могат да си организират други занимания, да се фокусират само върху играта. Иска ги 100-процентово отдадени на каузата.

Той е маниак. Много ми е интересно дали този маниакален подход към работата му ще даде резултати и в Англия."

"Съгласен съм, понякога аз съм чук - потвърждава самият Конте думите на Рива. - Но понякога съм и наковалнята. Всеки треньор знае, че има такива моменти."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията