Грешни пари ли харчи Манчестър Юнайтед за Ел Тигре?

Статистиките на Фалкао са най-лошите от всички отбори, за които е играл на Стария континент

Sportinglife
Sportinglife 18:00 ч., 06 Яну 2015
0
145
Getty Images

Ако Манчестър Юнайтед трябваше да реши съдбата на Радамел Фалкао на момента, твърде вероятно е договорът му под наем от Монако да бъде прекратен веднага.

За радост на колумбиеца, той разполага с време до края на април, за да промени статистиките си и да докаже на Луис ван Гаал и привържениците на "червените дяволи", че заслужава постоянен договор на "Олд Трафорд".

Числата обаче не лъжат.

В прав текст

Фалкао преживява най-непродуктивния си период

Радамел преживява най-непродуктивния си период от всички европейски клубове, в които е играл. Не може да не се отчете фактът, че възможностите му за изява бяха силно ограничени от контузия и сезонът до момента му се изчерпва с 12 мача във Висшата лига и един за ФА къп.

Но за игровото време, което получи, той с нищо не доказа, че си заслужава да бъдат похарчени солидните 43 млн. паунда за привличането му за постоянно.

Като част от 150-те млн., които Юнайтед похарчи през лятото, бяха платени 6 млн. на Монако, за да пусне колумбиеца под наем, а английският гранд се съгласи да му плаща по 285 хил. паунда седмична заплата.

Дори креативността на Анхел ди Мариа и Хуан Мата се оказват недостатъчни Фалкао да оправдаее парите, които получава, и има скромните три гола с екипа на "червените дяволи".

Малко извинение е контузията в прасеца, която го извади от игра в периода между края на октомври и ноември.

Но нека си припомним какви бяха статистиките на Радамел в предишните му клубове на Стария континент.

В последния си сезон за Порто, той бележеше средно по 0.7 гола на мач, а ударите му в очертанията бяха 1.7. В Юнайтед тези числа са двойно по-малки - 0.3 и 0.9.

За Атлетико вкарваше по 0.71 попадения на среща през сезон 2011-12, а на следващия вдигна коефициента си на 0.82. Точните удари във вратата варираха в границите на 1.56 - 1.76.

Миналия сезон Монако се целеше високо и извади 50 млн. за колумбиеца, който продължи добрата си форма и във Франция преди да дойде тежката травма и скъсаните кръстни връзки, които дори го извадиха от световното първенство в Бразилия.

В Лига 1 попаденията му бяха 0.53, а ударите му намираха целта средно по 1.41 пъти на всеки 90 минути - най-лошите му статистики в Европа, но все пак далеч по-добри от тези в Юнайтед.

Лек довод в полза на Фалкао са трите му асистенции през сезона, след като никога не се е славил със завършващите си подавания.

Но нападателите от ранга на Радамел винаги ще бъдат съдени по броя на головете, които бележат, а другите статистики ще остават далеч назад.

Затова не се учудвайте, ако следващия сезон не видите южноамериканеца в състава на Юнайтед.

Все пак до края на април има доста време, а всички знаем какво може Ел Тигре.

Източник: Daily Mail

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията