Легендата на Дортмунд Карл-Хайнц Ридле: Тухел чака "тежко наследство"

Ридле очаква Хамбургер да се спаси

Sportinglife
Sportinglife 10:40 ч., 20 Апр 2015
0
910
GETTY IMAGES

Карл-Хайнц Ридле е един от най-обичаните футболисти в историята на Борусия (Дортмунд). В знаменития финал на Шампионската лига през 1997 година нападателят вкара два от головете за победата с 3:1 над Ювентус.

Бившият германски национал даде интервю пред портала „Sport1.de” за треньорската рокада в Борусия, труса в Байерн и ситуацията в Хамбургер.

- Очаквахте ли, че Юрген Клоп ще си тръгне?
- За мен беше тотална изненада. Както и за всеки фен на Борусия. Поне така предполагам. Пълен шок. Клоп постъпи коректно. По-рано обяви оттеглянето си, за да даде възможност на нов треньор да приложи от рано идеите си. През тази година Клоп страда в Дортмунд. И сега реши, че е дошъл правилният момент да напусне. За наследника няма да е никак лесно.

- Къде виждате бъдещето на Клоп?
- Не смятам, че се е уморил и ще изкара една година в почивка на дивана. В Борусия завинаги трябва да са му благодарни.

- Как ще коментирате другата голяма оставка на седмицата – тази на д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт в Байерн?
- Има дългогодишна връзка между този доказан специалист и футболистите на Байерн. Тя ще продължи и когато той вече не е в клуба. Сигурен съм, че всеки от тях ще ходи при д-р Мюлер-Волфарт. Това доверие е било градено с години. Аз също ходя на доктор, комуто се доверявам.

- Изпусна ли Гуардиола юздите в Байерн?
- В лицето на Гуардиола Байерн има един от най-добрите треньори в света. Може би дори най-добрият. Разбира се, и той може да напусне, ако нещата не вървят. Ще си задаваме този въпрос, ако Байерн отпадне от Порто в Шампионската лига. На хартия португарците и Монако са най-слабите отбори в момента. Ако Байерн обаче отпадне и от Борусия в полуфинала за купата на Германия, тогава наистина ще стане много напрегнато в Мюнхен. Тогава Гуардиола ще търси бързо решение – раздяла или мигновено подновяване на договора си.

- Ще изпадне ли Хамбургер?
- И миналата година отборът беше на ръба на изпадането. Филмът се повтаря. Бруно Лабадия ще повлияе свежо на Хамбургер. Мисля, че клубът взе правилното решение с привличането му. Дано отборът да не изпадне.

Източник: Sport1.de

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията