Младоците, на които Ван Гаал даде дебют в Юнайтед

Няма спор - холандецът разчита на младите

Sportinglife
Sportinglife 10:50 ч., 02 Март 2016
0
2266
GETTY IMAGES

Говорете каквото си искате за Луис ван Гаал. И вероятно повечето от нападките към него ще са обосновани, но холандецът има едно достойнство, което никой не може да му отрече. Наставникът винаги е разчитал на млади футболисти в отборите, които е водил.

В Аякс даде път на Кларънс Зеедорф, Едгар Давидс и Патрик Клуиверт. В Барселона под негово ръководство дебютираха Карлес Пуйол, Шави, Виктор Валдес и Андрес Иниеста, а в Байерн дебют направи Томас Мюлер.

От пристигането му начело на Юнайтед през лятото 2014-а общо 13 играчи от престижната академия на клуба получиха шанс за изява. В този списък дори не включваме Гийермо Варела и Ригън Пуул, които бяха играли за представителните отбори на Пенярол и Нюпорт, преди да дойдат в школата на английския гранд.

Ето младоците, които дебютираха при Ван Гаал:

1. Джеси Лингаард

Когато холандецът пристигна на "Олд Трафорд", Лингард нямаше нито един мач за отбора. Той беше част от тима, който спечели ФА къп с юношеската формация на Юнайтед и бе играл в няколко клуба от Чемпиъншип под наем. Лингаард изненадващо бе включен като титуляр на старта на миналия сезон, когато Суонси гостуваше в Манчестър. Но за нещастие денят му приключи с контузия. Все пак е титуляр от есента на миналата година.

2. Тайлър Блекет

Още един, който дебютира срещу Суонси през лятото на 2014-а. Преди това Блекет бе прекарал наеми в Блекпул и Бирмингам, но без да впечатли особено. В момента е под наем в Селтик.

3. Андреас Перейра

Той се присъедини към академията през 2012-а и получи шанс срещу МК Донс в Купата на Лигата през 2014-а. Роденият в Белгия бразилец направи своя дебют в Премиършип срещу Тотнъм, след което подписа дългосрочен контракт.

4. Рийс Джеймс

Никой не го знаеше, когато бе включен за американското турне през 2014-а. Той беше включван редовно на левия бек за мачовете по време на подготовката и също дебютира срещу МК Донс. През юли 2015-а премина в Уигън.

5. Сайди Янко

Той беше третият от школата, който получи дебют срещу МК Донс. Той блестеше преди това за дублиращия отбор, но изкара само едно полувреме в споменатия мач. Той никога не получи шанс в Премиършип и бе даден под наем на Болтън, а сега е в Селтик.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията