Федерер е готов да спори с букмейкърите

Очаква ни финал преди финала

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 24 Яну 2016
0
1619
GETTY IMAGES

Часове преди сърбина да се справи с Нишикори, 17-кратният шампион от турнири от Големия шлем премина с лекота през Томаш Бердих със 7:6 (4), 6:2, 6:4.

По този начин Маестрото подпечата полуфиналното си място на Откритото първенство на Австралия за 12-ти път през последните 13 години.

Федерер скъсяваше точките, беше агресивен и спечели 24 от общо 29 излизания на мрежата. Роджър имаше известни проблеми само в първия сет, в който трябваше да навакса пробив, но успя да го стори веднага и изигра стабилен тайбрек.

Оттам насетне превключи на безгрешен режим, за да вземе втория сет, а в третия при 4:4 пласира страхотен бекхенд на линията и уби и последните съпротивителни сили на чеха.

Сега предстои голямото шоу с Джокович, което макар и малко клиширано, си е "финал преди финала".

В сряда става ясен и другият полуфинал, а Милош Раонич и Анди Мъри са фаворитите за спечелването на двубоите срещу Гаел Монфис и Давид Ферер.

При жените се случи това, което се случва неизменно през последните 12 години и с 18-та си поредна победа над Мария Шарапова, Серина Уилямс отново е на полуфинал.

Американката се наложи се с 6:4, 6:1 и в спор за място в битката за трофея ще се изправи срещу Агнешка Радванска, която от своя страна не остави шансове на Карла Суарес Наваро - 6:1, 6:3.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията