Пет неща за 2016 г. във Формула 1

Новият сезон обещава да е много по-интересен

Sportinglife
Sportinglife 13:00 ч., 09 Яну 2016
0
436

До началото на новия сезон във Формула 1 остават над два месеца, но още през февруари, по време на предсезонните тестове ще видим кой докъде е стигнал в подготовката си за предстоящата битка, в която може би Mercedes отново ще са фаворити. Може би.

Предлагаме ви пет акцента, които със сигурност ще са важни през новия сезон във Формула 1 и ще го направят по-интересен.

Дебютът на Haas F1

Шест години, след като Lotus Racing (на Тони Фернандес), Virgin Racing и Hispania се присъединиха към Формула 1, за първи път ще има нов тим. А от трите новаци отпреди шест години остана само един – сега под името Manor.

Дебютът на тима на Джийн Хаас беше одобрен още преди година и американците няма да са типичните новаци, тъй като подготовката им е на високо ниво, а и ще работят с много тясно сътрудничество с Ferrari.

Формула 1 има нужда от засилване на интереса в Щатите към шампионата и появата на Haas F1 е стъпка в правилната посока.

Изборът на пилоти също е показателен за амбициите – Хаас заложи на Ромен Грожан и Естебан Гутиерес, които са бързи и имат опит и се отказа от пилоти с големи спонсори, на които обаче не им достига скорост на трасето.

Формула 1 се връща на „Хокенхайм”

Сезонът не е същият, когато Германия отсъства от календара. Усетихте го през 2015, нали? Европа остава сърцето на Формула 1, без значение какво обяснява Бърни Екълстоун и какви усилия прави, за да вкара в календара страни, които си плащат, но там липсва сериозен интерес към спорта.

Години наред сезонът във Формула 1, а и шампионската кампания на фаворитите, набираше скорост в Шпилберг, „Силвърстоун”, „Х\окенхайм” и „Хунгароринг”. През 2016 това отново ще е факт – това са състезания с невероятна атмосфера, които оформят гръбнака на европейския сезон. И е тъпо, когато някое от тях отсъства.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията