Челси се разпада, изходът е „Моу вън”

Азар сам се сменил, Коща играе етюди срещу съотборниците си

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 15 Дек 2015
0
448
GETTY IMAGES

От могъщата империя на Роман Абрамович днес е останало единствено прозвището шампион на Висшата английска лига. То ще седи още половин година, когато някой нов ще седне на трона.

Каква по-хубава романтика името му да е Лестър?

С оръжията Джейми Варди и Риад Марез, които промушиха Челси за победата с 2:1 и завръщането на първото място.
Думата сега е за Жозе Моуриньо и прескъпата му чета. Очевидно е, че Специалния вече няма власт нито над отбора, нито над съблекалнята. Футболисти за много милиони се държат като глезени деца, на които са им взели играчките.

Диего Коща например изигра цял етюд. Бразилецът с испански паспорт се направи на спящ, сочейки към своите съотборници в защитата. По този начин Коща се подигра на своите хора, че проспали гола на Варди за 1:0.

„Няма нишо по-лошо от тва един футболист да отиде в другия край на терена и да обяснява на съотборниците си какво не са направили – каза Джейми Карагър, легенда на Ливърпул и сега тв коментатор. – Коща не дава нищо на Челси в сравнение с миналия сезон.”

Футболист №1 на миналия сезон Еден Азар си позволи сам да прецени колко е контузен

и напусна терена още в 31-ата минута. Смени го Педро Родригес. „Само за 10 секунди Азар сам взе решение, че не може да продължи – разкри Моуриньо. – Сигурно е тежко контузен.”

Иронично или не? Тепърва ще се разбере какво е състоянието на Азар. „Проблемът на Еден е, че се помисли за изключително голям – каза легендата на Челси Франк Лампард. – Сравняваха го с Лео Мес и и Кристиано Роналдо. Сега мястото му в тези коментари е заел Неймар, а Азар е никъде.”

Няколко пъти през сезона Моуриньо получи вот на доверие от Абрамович.

И има основание, защото три от титлите на Челси в ерата на руския олигарх дойдоха благодарение на португалеца. Но много очевидно е, че отборът не иска повече Специалния. Колкото и трибуните на „Стамфорд Бридж” да са на друго мнение. Челси е 16-и, на една точка от зоната на изпадащите.

„Челси не може да продължава по този начин – каза Карагър. – Без значение дали ще си тръгне Моуриньо или половината отбор. Според мен няма как Челси да изглежда по този начин през следващия сезон. Нещо трябва да се промени много спешно. Моуриньо е предаден от вътре. Не може футболисти с такива качества да играят по такъв начин. Недопустимо е този тим да е сред последните шест тима по вкарани голове.”

Лампард твърди, че правилната посока е да се даде пълна власт на Моуриньо да действа.

През лятото португалецът преподписа договора си до 2019 година. „Той е наистина специален и има дългосрочен план”, каза Франк, който спечели две титли под ръководството на Моу.

Специалния също затовори за предателство.

„Допуснахме два безобразни гола – каза Моуриньо. – Чувствам, че работата ми е предадена. Едно от най-добрите ми качества е да чета играта на отбора си. Да прочета как играе съперника, къде е опасен. Варди мина безпроблемно между централните ни защитници. Марез се справи един срещу един. Не мога да преглъгна да ни вкарват такива голове. Футболистите ми имаха пълната информация за силните страни на Лестър.”

Моуриньо отказа да признае, че Челси е в битката за спасение. „В опасната зона сме, но не и в такава битка – отсече португалецът. – Ако моите футболисти не повярват, че са шампиони, няма да се класираме сред първите четири. Не се притеснявам от големите предизвикателства. Нарядам се, че мистър Абрамович и бордът на директорите искат да остана.”

Какво ще се случи?

Историята помни, че Абрамович не приема провали.

Дори частични. А този сезон за Челси е най-слабият в цялата руска ера на „Стамфорд Бридж”. През първото десетилетие на века Абрамович не се поколеба да изгони Моуриньо след титла и много по-добро представяне. Сега показва доверие. Но май единственият изход пред Роман е да каза „Моу вън”. Просто защото дори той няма как да купи 15 нови звезди през зимата, които тепърва Моуриньо да прави отбор.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията