10 важни факта от кръга в Бундеслигата

Филип Лам направи първи фаул в първенството от една година

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 02 Ное 2015
0
272
GETTY IMAGES

По традиция официалният сайт на Бундеслигата избра десетте най-важни факта от изминалия кръг. Сред тях отново има рекорди, а сезонът предсказва все по-интересни събития.

Дортмундски фестивал преди дербито
С 3:1 като гост на Вердер отборът на Борусия (Дортмунд) загря за голямото рурско дерби срещу Шалке в следващия кръг. В последните пет мача „жълто-черните” вкараха 20 гола. Пиер-Емерик Обамеянг, Хенрик Мхитарян и Марко Ройс са една от най-смъртоносните футболни атаки в света.

Рекордът на Шуберт
Каква история! Шест победи от шест мача спечели временният треньор на Борусия (Мьонхенгладбах) Андре Шуберт. Последната бе с 4:1 като гост на Херта. Шуберт е вторият в Бундеслигата след Вили Ентенман (през 1986 година с Щутгарт), който печели първите си шест двубоя като треньор в немския елит.

Гол №1000
Има юбилеи, които човек не обича да преживява. Такъв се „празнува” на стадиона в Бремен. Първият гол на Марко Ройс от Борусия (Дортмунд) стана №1000 във вратата на Вердер на свой терен. Щастие в нещастието е, че „бременските музиканти” са втори след Хамбургер по мачове в Бундеслигата.

Възкресението на Щутгарт
С 2:0 над Дармщад отборът на Щутгарт все повече започва да се преобразява положително. Тимът стартира сезона с пет поредни загуби, а след това вече има 3 победи, едно реми и две поражения. Причината е, че Щутгарт заигра стабилно и в защита. В три от последните четири мача „швабите” не пуснаха гол.

Рекордният японец
Йошинори Муто вкара първият си хеттрик в кариерата за Майнц, който завърши 3:3 като гост на Аугсбург. Освен това направи рекорд. В 11 мача Муто вече има шест гола – повече от всеки свой сънародник, който е започвал кариера в Германия.

Пауза в дуела на голмайсторите
Шансове имаше, но нито Роберт Левандовски, нито Пиер-Емерик Обамеянг вкараха гол в кръга. Двамата са с по 13 попадения досега и гонят рекорда на Герд Мюлер, който се слави с 40. Може би Левандовски и Обамеянг показаха респект – утре легендата ще празнува своя 70-и юбилей.

Кралят на смените
След като обърна Байер с 2:1, Волфсбург отново е трети в класирането. Треньорът Дитер Хекинг отново извади джокер от ръкава. Смяната Бас Дост подаде на смяната Юлиян Дракслер, който вкара победния гол. В последните два двубоя на „вълците” отново резерви се разписваха.

Любезният Филип Лам
Лам не е известен като груб футболист, но срещу Айнтрахт направи фаул и получи жълт картон. Статистиците извадиха тефтерите и пресметнаха. Последното нарушение на капитана на Байерн в Бундеслигата датира от преди година, а оттогава са минали 24 кръга. В последните 3 години Лам е получил три жълти картона.

Рядко щастие
Със своя едва втори гол от 113 мача в Бундеслигата Тобиас Левелс изравни резултата за Инголщад, който спечели точка с 1:1 като гост на Шалке. „В седмицата преди мача нашите масажисти ми направиха специални процедури, с които ми обещаха, че ще вкарам”, каза футболистът. Какви са? Тайна.

Серията на Стевенс продължава
Когато Хууб Стевенс е на пейката отсреща, Кьолн не може да спечели. Това се случи вече за десети път, а Хофенхайм завърши 0:0 на терена на „козлите”. Стевенс има срещу Кьолн пет победи и пет ремита.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията