Десетте най-добри вратари в света

Единственият номиниран за „Златната топка” е Мануел Нойер и той е безспорният №1

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 22 Окт 2015
0
2736
GETTY IMAGES

5. Уго Лорис (28 г.) – Тотнъм и Франция
Подобно на Лено той можеше да смени отбора през лятото в посока Манчестър Юнайтед. Но проваленият трансфер на Де Хеа спря мераците на Луис ван Гаал.

Сега Тотнъм се надява французинът да е ключът към заветната цел – топ 4 във Висшата лига. Освен това Лорис е капитан на националия отбор, който цяла нация очаква като домакин да стане европейски шампион.

4. Петер Чех (33 г.) – Арсенал и Чехия
Срещу Байерн чехът показа, че е единица мярка за класа на вратата. Неговите спасявания спряха Роберт Левандовски и съхраниха надеждите на Арсенал за осминафинал в Шампионската лига.

Чех е единственият трансфер на Арсен Венгер през лятото – 10 милиона лири за Челси. И въпреки това може да превърне Арсенал в тим, готов за титлата. В Англия Чех има всички трофеи, а сега отива на Евро 2016 за нова слава.

3. Тибо Куртоа (23 г.) – Челси и Белгия
Сега страда от контузия на коляното, която със сигурност ще спре развитието на белгиеца за известно време. Куртоа показа колко е силен, докато бе под наем в Атлетико.

Заради изявите му Жозе Моуриньо предпочете да заложи на 10 години по-младия белгиец и да освободи Чех.

2. Давид де Хеа (24 г.) – Манчестър Юнайтед и Испания
Битката на Реал да го купи от Манчестър Юнайтед само сочи колко ценен е Де Хеа. С всяка изминала година вратарят прави по-фантастични спасявания.

Със сигурност ще бъде достоен наследник на Касияс в националния отбор. В маркови се превръщат спасяванията му с една ръка, които вкараха Юнайтед в Топ 4 миналия сезон.

1. Мануел Нойер (29 г.) – Байерн и Германия
Грешката срещу Арсенал във вторник доказа само едно – и Нойер е човек. Преди това германецът спаси удар с глава на Тио Уолкът, за който мнозина могат да предположат, че не е в човешките възможности.

Нойер преобрази вратарския пост, играейки и като защитник. А рефлексът в рамката на вратата е просто уникален и неповторим. Нойер впечатлява и с концентрацията си.

90 минути може да няма положение пред него и в последната минута да направя спасяването на мача. Фактът, че Нойер е единственият вратар, номиниран тази година за „Златната топка”, говори достатъчно.

С Байерн спечели всичко възможно, а върхът в кариерата му е световната титла от Мондиал 2014.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията