Кои ще дойдат при Клоп от Бундеслигата

Ливърпул ще търси качество от немския елит

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 14 Окт 2015
0
1429
GETTY IMAGES

Еуфорията в Ливърпул е голяма след назначаването на Юрген Клоп.

Германецът побърза да обясни, че не е Исус и не може да ходи по вода, но пък вдъхна увереност на феновете, че ще работи в правилната насока, за да върне отбора там, където не е бил от четвърт век.

На Острова прогнозират, че специалистът ще използва връзките си и през следващите трансферни прозорци ще се опита да привлече качествени попълнения от Бундеслигата.

Десният бек е доста невралгичен пост, а немският елит има доста какво да предложи на "Анфийлд".

Ясно е, че нещо в защитата не работеше, след като под ръководството на Роджърс "червените" допуснаха 151 попадения във вратата си.

Симон Миньоле е достатъчно добър вратар, за да пази на Ливърпул, но не е изключено да се търси още един качествен страж.

Бундеслигата се радва на сериозни имена и в рамката на вратата. Бернд Лено от Щутгарт и Ралф Ферман от Шалке са страхотни опции. Първият струва 12 млн. лири, а вторият - 10.

Със сходни качества, но значително по-евтин е Лорис Кариус от Майнц, чиято цена е 7 млн. Той се слави и като вратар-дузпаджия, който често хваща 11-метрови наказатени удари, а за Висшата лига това му качество изобщо не е за подценяване.

Роджърс направи редица експерименти с отбраната си, но така и не фиксира най-доброто партньорство между централните си бранители.

Понякога тактиката с трима централни му носеше сухи мрежи, но и тя не успя да се превърна в трайна тенденция и решение на проблемите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията