Джокович покори Пекин за шести пореден път

Ноле не остави шансове на Надал

Sportinglife
Sportinglife 21:10 ч., 11 Окт 2015
0
1188
GETTY IMAGES

Шеста поредна титла, 29 поредни победи, 58 спечелени сета срещу само 3 загубени и 27 последователни успешни сета - това е балансът на Новак Джокович на силния турнир в Пекин.

В неделния финал сърбинът не остави шансове на Рафаел Надал - 6:2, 6:2. Резултатът не казва цялата истина, тъй като испанецът се опита да се противопостави, но Ноле бе превключил на безгрешен режим.

Джокович, който спечели 56-и трофей в кариерата си, осми за сезона и шести в китайската столица, не допусна нито един пробив. Той наниза 7 аса и взе четири пъти подаването на Надал.

Сърбинът вече изостава само на един успех от Надал в общия им баланс (22-23) и е спечелил 7 от последните 8 мача.

28-годишният Джокович започна мача с пробив, а след това направи още един за 5:2 в първия сет.
Във втората част водачът в световната ранглиста поведе с 5:1 и стигна до успеха.

29-годишният Надал имаше проблеми с крака в началото на втория сет, когато поиска медицинско прекъсване заради болки в десния глезен, но реши да продължи мача.

"Пекин е щастливото ми място. Това определено е най-успешният турнир за мен. Помня 2008 година на олимпийските игри, когато Надал спечели златния медал.

Изиграх страхотен турнир като цяло и продължих добрата си игра днес. Рафа и аз сме играли 45 пъти един срещу друг и се надявам да продължим", каза Джокович по време на церемонията по награждаването.

Финалът бе 12-ти пореден за сърбина през годината, която със сигурност ще завърши като №1 с огромна преднина пред Роджър Федерер и Анди Мъри.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията