Арсенал не остави шанс на Юнайтед

Ван Гаал призна, че за първи път вижда негов отбор да играе толкова слабо

Sportinglife
Sportinglife 21:10 ч., 04 Окт 2015
0
1120
Getty Images

Бързият и техничен футбол на Арсенал се оказа прекалено трудно препятствие за Манчестър Юнайтед и лондончани спечелиха с 3:0 у дома, което ги изведе на второ място във Висшата лига.

Арсенал не беше смятан за фаворит в този мач, тъй като през седмицата падна у дома от Олимпиакос в Шампионската лига, а мениджърът Арсен Венгер беше поставен под сериозен натиск от страна на медиите и феновете за наивната игра на тима, както и липсата на активност от негова страна на трансферния пазар през лятото.

Вихреното начало на мача срещу Юнайтед обаче аванс на Арсенал с голове на Санчес в 6-ата и Йозил в 7-ата минута. В 20-ата минута домакините вече водеха с 3:0 след второто попадение на Алексис Санчес.

През второто полувреме Юнайтед подобри играта си, но вече беше късно за нещо повече, а и тимът на Луис ван Гаал така и не успя да реализира нито едно положение.

А в самия край резервата на Арсенал Окслейд-Чембърлейн изпусна да направи резултата 4:0, след като удари греда.

„Успяхме да изненадаме Юнайтед, не им дадохме никакви шансове да вземат инициативата в мача – обясни мениджърът на Арсенал Арсен Венгер. – Това беше решаващо за изхода на мача, Юнайтед нямаше нито един шанс за гол." 

„Всички в Арсенал играха превъзходно – от Петер Чех до Тио Уолкът. Водил съм много силни отбори и нито един от тях не е можел да играе на едно и също ниво 60 мача поред. Ще трябва да приемете, че и ние сме хора.”

„Много лошо начало на мача за нас и това се оказа много важно – допълни мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал. – Липсваше ни агресия на терена, липсваше ни воля за победа. За първи път виждам мой отбор да играе по този начин. Не съм очаквал, че ще стане така."

„Спечелихме последните ни четири мача – дадох на играчите един ден почивка, тъй като бяха уморени. Вчера тренирахме нормално, бях много доволен да видя това. Всички отбори рано или късно изпадат в дупка.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията