Монако: Марсиал избра Юнайтед и по-малкото пари

Вицепрезидентът на Монако разказва за трансфера на Антони

Sportinglife
Sportinglife 17:20 ч., 02 Окт 2015
0
417
GETTY IMAGES

Вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев потвърди предположенията във френската и руската преса, че клубът не е спечелил максимално възможното при трансфера на Антони Марсиал в Манчестър Юнайтед това лято.

Нападателят се вписа отлично в схемата на игра на Луис ван Гаал, а сега руснакът обясни, че мнението му е било решаващо за сделката.

„Докато преговаряхме с Юнайтед за Марсиал се включи още един клуб – обясни Василиев.  – Тяхната оферта беше за повече пари от тези, които предлагаше Юнайтед, но не мога да ви разкрия с колко повече. При това ставаше въпрос за фиксирана цена, без бонуси и т.н, което за нас беше по-добрият вариант.

„И за Монако сделката щеше да е още по-добра, тъй като този клуб беше съгласен да купи Марсиал, след което да ни го остави за още една година под наем.

„Но Антони искаше веднага да подпише с Юнайтед, каза ни, че това е мечтата му и не иска и да чуе за друг отбор. Тогава решихме, че ще му позволим да премине при Ван Гаал, ако ние получим доплащане от 30 милиона лири. Ако не се бяхме разбрали за парите с Юнайтед, Марсиал щеше да остане при нас и още да играе в Монако.”

Юнайтед плати 50 милиона лири за Антони, което го превърна най-скъпият тийнейджър в историята на футбола.

Като допълнение на това са договорени и доплащания на стойност от 10 до 30 милиона лири в зависимост от това как ще се представи нападателят – в колко мача ще участва, колко гола ще вкара, какво ще спечели с него Юнайтед и т.н.

Въпреки нежеланието на Василиев да разкрие кой е другият клуб, още в края на летния трансферен прозорец английският вестник The Times разкри, че другият сериозен кандидат за Марсиал е Челси.

Според информацията на вестника първоначалният план на Жозе Моуриньо и Челси е бил да купят Марсиал другото лято. След това обаче, с оглед на нарастването на интереса към Антони, те са решили да действат по-рано, но са закъснели.

Източниците на The Times обаче не могат да потвърдят категорично, че Специалния е бил съгласен на варианта да купи Марсиал и след това да го остави да рита още един сезон в Монако.

Челси се включва с оферта за Марсиал на 31 август, като според информацията на английския вестник, тя е била равна на тази, предложена от Юнайтед – 50 милиона лири.

Но явно това не е било края на преговорите защото активността от страна на Челси е продължила до момента, в който от Монако са им съобщили, че преговорите с Юнайтед са приключили успешно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията