Борусия често разплаква Байерн

Една победа и три загуби на баварците от пет дербита на „Алианц Арена“

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 02 Окт 2015
0
661
GETTY IMAGES

Ако има неудобен за Байерн съперник, то това безспорно е Борусия (Дортмунд). Два пъти преди старта на серията от три поредни титли, тимът на Юрген Клоп успяваше да измъкне първото място с по-малка селекция и пари.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Кьолн – Инголщад – Х и под 2,5 (1:1)

Щутгарт – Борусия (М) над 2,5 (1:3)

Аугсбург – Хофенхайм над 2,5 (1:3)

Вердер – Байер 2 (0:3)

Хамбургер – Шалке под 2,5 (0:1)

Майнц – Байерн 2 и над 2,5 (0:3)

Борусия (Д) – Дармщад над 2,5 (2:2)

От последните пет мача на „Алианц Арена“ Борусия има три победи и е загубил само веднъж. Откакто премина от Дортмунд в Мюнхен, Роберт Левандовски вкара два от 3-те баварски гола в дербито.

Новият треньор на Борусия Томас Тухел вече веднъж е празнувал на „Алианц Арена“ - с Майнц и 2:1 през 2010 година. Под негово ръководство „жълто-черните“ започнаха сезона с 14 официални мача без загуба. В последните два кръга обаче Борусия направи две ремита.

Байерн ще се стреми да подобри рекорда си по победи от сезон 2012/13. През първите полувреме на домакинските мачове баварците вкарват само по веднъж, но след почивката головата из разлика е 19:0.

Само Герд Мюлер през 1977 година е вкарвал 10 гола в първите 7 мача като Левандовски. А от Борусия Пиер-Емерик Обамеянг вече е рекордьор – единствен в Бундеслигата се разписва във всеки от първите седем кръга.

Прогноза - 1 и над 2,5
Мачът е в неделя от 18,30 ч по Евроспорт 2

Дармщад – Майнц

В историята на този мач през 1989 година има домакинска победа на Дармщад със 7:0. От началото на този сезон новакът загуби единствено от Байерн в седемте кръга.

В четири от тези двубои „лилиите“ водиха с 1:0 на почивката. Майнц загуби три от последните четири мача и четири от последните пет гостувания.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в петък от 21,30 ч по Евроспорт 2

Борусия (Мьонхенгладбах) – Волфсбург

През пролетта Макс Крузе вкара в 90-ата минута за Борусия над Волфсбург и класира отбора за Шампионската лига. През лятото премина при „вълците“. Борусия не е губила от този съперник в пет домакинства, а като гост от 10 двубоя има една точка.

Треньорът на Волфсбург Дитер Хекинг направи първи крачки във футбола в Борусия през 1984 година. Наставникът на домакините Андре Шуберт е единственият след Волф Вернер през 1987 година, който стартира кариерата си в Борусия с две победи. През миналия сезон двата отбора си размениха победи с по 1:0.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч по Евроспорт 2

Хановер – Вердер

Вердер е рекордьор по голове на стадиона в Хановер – 56. „Музикантите“ не са загубили нито един от последните пет мача срещу този съперник. Хановер загуби и трите си домакинства през сезона, получавайки във всяко по три гола. В миналия кръг обаче стигнаха до неочаквано 1:1 като гост на Волфсбург. През миналия сезон съперниците направиха две ремита 1:1 и 3:3.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Херта – Хамбургер

Херта е в серия от четири поредни победи „на нула“ срещу Хамбургер. От 15 двубоя в Берлин столичани имат само 2 загуби. Хамбургер сега спечели две поредни гостувания без допуснат гол. Последната домакинска загуба на Херта е 1:2 от Борусия (М) на 3 май.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Хофенхайм – Щутгарт

След като влезе в Бундеслигата, Хофенхайм взе две точки в 5 мача у дома от Щутгарт. Последваха две победи на свой терен. В миналия кръг Хофенхайм спечели за първи път през сезона – 3:1 като гост на Аугсбург. От началото на сезона Щутгарт загуби шест от седемте си мача.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Инголщад – Айнтрахт

Под ръководството на Армин Фе франкфуртци се добраха до 1:1 като гост на Инголщад в единствения сблъсък през 2010 година. Във всяко гостуване в дебютния сезон Инголщад вкарва точно по един гол на чужд терен. У дома обаче няма гол. Инголщад спечели една от десетте си точки пред своя публика. Загубата от Шалке с 0:2 е единствената от последните шест мача на Айнтрахт.

Прогноза – 2 и под 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Шалке – Кьолн

На 21 март и 0:1 от Байер е единствената домакинска загуба на Шалке през календарната година. Кьолн падна два пъти поред като гост с общо осем допуснати гола. „Козлите“ ще играят мач №1500 в Бундеслигата.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в събота от 19,30 ч по Евроспорт 2

Байер – Аугсбург

Четири домакинства, четири победи срещу Аугсбург е статистиката на „аспирините“. В осем официални двубоя малките баварци имат само точка срещу Байер. За нея се погрижи вратарят Марвин Хиц, който вкара за 2:2 в последната минута на 21 февруари. През 1993 година Байер бе най-близо до загуба от Аугсбург за купата, но спечели с дузпи.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в неделя от 18,30 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията