Битката за титлата в Англия: Какво видяхме за три кръга?

Кой къде е от претендентите и от какво има нужда за атака на върха

Sportinglife
Sportinglife 10:40 ч., 25 Авг 2015
0
3070
Getty Images

Манчестър Юнайтед няма острие, но има много оръженосци

Уейн Рууни не е вкарвал от толкова игрово време, колкото отнема да стигнеш със самолет от България до Щатите. Другата голова надежда е Мемфис Депай, но кой може да каже дали това ще е новият Кристиано, или новият Нани? Твърде рано е да отсичаме по темата.

Без тях двамата головите заплахи откъм Юнайтед са твърде постни - някое центриране към Смолинг, някой проблясък на Мата...

"Червените дяволи" определено изглеждат по-добре от миналия сезон в защита и средата на терена, където е пълно с мотивирани типове с немалко класа. Особено Дармиан, Шнайдерлен, Блинд... А и Шоу, който показва защо бяха дадени над 30 милиона лири за тийнейджър.

Но головете и атаката ще са проблем. Най-вероятно ще бъде разрешен с много пари и опит да бъде взет някой топ нападател тип Неймар, Мюлер или Златан. Но времето си тече, а трансферният прозорец не е безкраен.

Арсенал има нужда от лидер

В студиото след 0:0 с Ливърпул, Гари Невил тегли тирада по темата "Арсенал". И посочи проблема - там има страхотни играчи като Йозил, Санчес, Касорла, Рамзи... Но кой е лидерът? Кой поема отговорност? Кой повишава тон в съблекалнята?

Арсенал загуби 60 минути срещу Уест Хем и още толкова срещу Ливърпул, търсейки начин да влезе в мачовете. Това ще е проблем. Разбира се, играчи като Мертезакер, Косчиелни, Уелбек и Уилшър липсват, но и сред тях няма някой тип Виейра, Адамс или Анри.

Арсенал ще се сбори за титлата, но нищо чудно да изпусне парата след февруари, когато му се натрупат мачове и в Шампионската лига (ако благополучно мине групата, както се очаква).

Ливърпул е енигма, но определено има подобрение

Стабилен в отбрана, енергичен в халфовата линия и коварен в атака с ново оръжие на върха и - Ливърпул не изглежда никак зле като претендент поне за топ 4.

Нула допуснати гола при две тежки гостувания в Стоук и на Арсенал... Както и новината, че до 2 седмици на терена ще са капитанът Хендерсън и най-вече Даниел Стъридж. Само Нострадамус (и Моуриньо) знаят как ще изглеждат Бентеке и Стъридж един до друг, но белгиецът прави отлично впечатление дотук.

Фирмино тепърва ще показва какво може, Милнър пасна идеално, също като десният бек Клайн. Ливърпул има най-много нови в титулярния състав от петте отбора, но прави така, че засега това не личи в негативния смисъл на думата.

Този отбор може да бие всеки, но има и склонност да губи задължителни точки от по-средни и слаби по класа съперници.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията